AK Partili vekillerin Niğde ekonomisini güçlendirmeye yönelik çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Kavaklıoğlu ve Selvi önceki gün beraberlerinde bir heyetle Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Önce 1999 yılında kapatılan Gümrük Müdürlüğü’nün yeniden açılması için Hayati Yazıcı ile görüşen Niğde heyeti ardından da Niğde’nin yeni çıkarılacak teşvik yasasından daha verimli yararlanabilmesi konusunda destek için Zafer Çağlayan ile görüştüler. Ziyaretlerin oldukça olumlu bir havada geçtiği bildirildi.

 

Ziyaretlere AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin yanı sıra Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ecemiş, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emrah Çalapkulu, iş adamı ve eski milletvekili Eyüp Doğanlar, OSBÜK üst kurul üyesi Mehmet Doğanlar ile iş adamı Lütfü Ede de katıldı.

 

“Gümrük Müdürlüğü’nün açılması şart”

Niğde’nin ihracat verilerinin de bir raporla ortaya konduğu ziyarette vekiller Bakan Yazıcı’dan Niğde’nin ekonomi ve ticari hayatına ivme katacağına inandıkları Niğde Gümrük Müdürlüğünün açılması için destek istediler. Kavaklıoğlu ve Selvi öncülüğündeki Niğde heyeti daha önce yer alan ancak 1999 yılında kapatılan Niğde Gümrük Müdürlüğü’nün açılması konusundaki ziyarette Bakan Yazıcı’ya Niğde’de iki organize sanayi bölgesi bulunmakta olduğunu, bu bölgelerdeki firmaların ürünlerinin büyük bir bölümünün ihraç edildiğini belirttiler. İhraç ürünleri içerisinde özellikle makine ve ham madde ithalatı yüksek seviyede olduğunu aktaran heyet gümrük işlemlerinin dönemsel olmayıp yıl boyunca devam ettiğinden, işlemlerle ilgili sıkıntılar sürekli yaşanmakta olduğunu anlattılar. Vekillerin Gümrük Müdürlüğü konusundaki isteklerinde ısrarlı oldukları ve bunun takipçisi olmaya devam edecekleri bildirildi.

 

“Yeni yasada Niğde’nin öncelikleri gözetilsin”

Niğde heyetinin Bakan Çağlayan ziyareti ise yakında açıklanması beklenen teşvik yasasından Niğde’nin nasıl daha verimli yararlanabileceği üzerine karşılıklı görüş alış verişi üzerine geçti. Hazırladıkları raporu Bakan’a sunan heyet mevcut yasanın Niğde için neden etkili olamadığını da anlatarak yeni yasaya yönelik isteklerini ilettiler. Bakan Çağlayan’a Niğde’nin içerisinde bulunduğu bölgede ilimizden daha gelişmiş olan Kayseri, Konya, Manisa, Gaziantep gibi iller yer almakta, bu durum bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması ve sektörel kümelenmeyi öne çıkararak uygun bir yatırım ortamının oluşturulması amaçlarına ulaşmakta engel teşkil ettiği aktarıldı. Niğde’nin yer aldığı 3. Bölgeden çıkarılarak 4. Bölgeye alınması gerektiğini Bakan’a anlatan heyet bunun bir elzem olduğunu dile getirerek bu konuda destek istediler.

 

Heyet, Ekonomi Zafer Çağlayan’a arsa tahsisinde yaşanan sorunlar ve enerji teşvikindeki problemler de anlatılarak bu konularda da isteklerini dile getirme fırsatı buldular. 



Editör: TE Bilişim