Dâhi GEDİK / Editör ÖZEL
Geçtiğimiz günlerde Ak Parti tarafından gerçekleştirilen ünlü Kızılcahamam Kampına katılan Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu  Niğde ve Bor ilçemiz için hizmet adına  çok önemli sözler alındığını ifade etti.
 
Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Kızılcahamam kampında Niğde ve ilçemiz sorunları ve çözüme ulaştırılması için ,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  başta olmak üzere ilgili Bakanlarla  birebir görüşerek bir çok sorunun çözüme ulaşması  için söz aldı ve hizmet atağına yenilerini ekleyerek ‘halkın vekiliyim’ sözümün arkasındayım dedi ve  altına bir kez daha imzasını attı.
Editörümüze ÖZEL Mülakat 
Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu ,Kızılcahamam Kampı sonrası hemşerileri ile birlikte olmak için geldiği Bor ilçemizde ayağını  tozu ile www.nigdehaberi ve www.borhaber.net  Siteler Editörü Dâhi Gedik ‘in , Niğde ve Bor ile ilgili yapılan ya da sonuçlandırılan hizmetler hakkında sorularını cevapladı.Milletvekili Selamoğlu,Gazeteci Gedik’e verdiği özel demeçte şunları ifade etti, ‘Kızılcahamam Kampında Niğde ilimizin genelini ilgilendiren ve Bor ilçemizin sorunlarını dile getirdim, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilimize ,hemşerilerimize en kaliteli hizmeti getirmek adına , sorunlarımızın,çözüm arayışını en üst seviyeye taşımaya çalıştım.Patates Üreticilerimizin sorunlarını ,İçme Suyu ve Ecemiş Çayı Projesini ,Otoban çalışmalarında Niğde’deki son durumu gerekli mercilere ilettim.’Dedi.    
 Başbakan Havaalanına sıcak bakıyor
Uzun yıllardır konuşulan havaalanı konusunda sıcak bir gelişmeyi açıklayan Milletvekili Selamoğlu , ‘Niğde Havaalanı yapımının gerçekleştirilmesi hususnu Başbakanımıza ilettim.Kendisi hemen Ulaştırma Bakanımız ile görüştü.Daha önce de gündeme gelen ve 1.200.000 kişiyeb hitab edecek  Niğde-Aksaray-Ereğli ortak havaalanı fikrine Başbakanımız sıcak bakıyor, bilindiği gibi bu ortak havaalanı üç ile de eşit mesafesinden dolayı Bor ilçemize bağlı Obruk köyü yakınlarına yapılması düşünülmüştü.’şeklinde ifade etti.
 Alt Yaya Geçidi Projesi Tamam, Sıra İhalede 
Vekil Selamoğlu İlçemiz Fatih Mahallesi sakinlerinin kabusu haline gelen geçit sorunu ile ilgili şu müjdeyi verdi ; ‘’Bilindiği gibi Bor İlçemiz Fatih Mahallesine geçiş güzergahında bulunan istasyon üst geçidi ile ilgili yıllardır özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımız büyük sıkıntı içerisinde idi.Bu sorunla ilgili şikayetler gerek bize gerek sizlere bir çok kez vatandaşlar tarafından iletilmekte idi. Bizzat bu konu üzerine eğildim, Bor Belediye Başkanımız Sıtkı Erat Bey’de bu konuda çok çaba harcadı , Alt Geçit için gerekli çalışmalar Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılarak,incelemeleri yer tesbiti yapıldı. Projelendirildi ve proje aşaması da tamamlandı. Çok kısa süre içerisinde ihalesi de yapılarak Alt Geçit yapılarak insanlarımızın yaşadığı eziyet son bulacak inşallah.’’dedi.
 Fen Lisesi İhalesi Tamam
Bor ilçemiz Eski Şarap Fabrikasının bulunduğu yerde,daha önce yapılacağı müjdesi verilen Fen Lisesi ile ilgili kısa bir açıklamada bulunan Vekil selamoğlu ,’ Önümüzdeki ay ,yani  8 Kasım 2010’da Fen Lisesinin ihalesi yapılacaktır kısa süre içerisinde de temel atma töreni yapılacaktır.’Dedi.
Yurt Yapımı ve Okullarda Doğalgaz Dönüşümü Tamam
 
Milletvekili Selamoğlu Niğde ve Bor ilçemizi yakından ilgilendiren eğitim hizmetleri konusunda da şunları ifade etti ;’Toki mahallesinde yapılacağı müjdesini verdiğimiz 300 öğrenci kapasiteli yurt ihalesi tamamlandı.Milli Eğitim Bakanlığı ile bizzat görüşerek Niğde ve Bor ilçemizdeki 10 okulumuzun 500.000 Türk Lira tutarındaki  Doğal Gaz dönüşümü de kısa sürede yapılacaktır. Ayrıca Bor ilçemiz Başpınar İlköğretim Okulu, eski ve nerdeyse kullanılamaz durumda olan bina, Hayırsever vatandaşımız Mehmet Güleç Beyin katkıları ile 24 Derslikli yeni modern bina yapım ihalesi yapıldı öğrencilerimiz yeni ferah ve daha modern dersliklere kavuşacak ‘şeklinde ifade etti. 
Akkaya Barajı İzhale Hattı
 
Vekil Selamoğlu Bor ilçemiz ile ilgili başka bir hizmet ile ilgili yaptığı açıklamada ,’Devlet Su İşleri tarafından  ihalesi yapılan, Bor ilçemiz Manastır Ark’ı ve Dink Irmağı mevkiilerinde Akkaya İzhale Hattı için müteahhit inşaat çalışmalarına başladı ‘dedi.  
Ak Parti Milletvekili Muharrem Selamoğlu son olarak ,Bor-Niğde arası ve Karayolları ağında bulunan yol yapımının 2011 yılında başlayacağını ve Olimpik Havuz çalışmasında yılbaşına kadar  yüzde doksan beşlik kısmın tamamlanacağını kaydetti. 
 
 
Editör: TE Bilişim