7 Haziran 2015  Genel Seçimlerinde Milletvekili adayları aileleriyle birlikte oylarını  kullandı.

Ak Parti Niğde Milletvekili Adayı Alpaslan Kavaklıoğlu oy kullanmaya eşi Gonca ve oğlu Vedat Kavaklıoğlu ile birlikte kullandı.  Niğde Endüstri Meslek Lisesi 1137 nolu sandıkta oylarını kullanan Kavaklıoğlu ailesi daha sonra Niğde ve Bor İlçesinde oy kullanma merkezlerini  ziyaret etti. 


Ak Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen’de eşi ve kızlarıyla birlikte Cumhuriyet İlkokulunda 1027 nolu sandıkta oyunu kullandı.



CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ta eşi Nuran Şafak’la birlikte Selçuk İlköğretim okulunda 1159 nolu sandıkta oyunu kullandı.


MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram’da oyunu Kemal Aydoğan İlkokulu 1005 nolu sandıkta kullandı.

7 Haziran 2015 seçimlerinin propaganda dönemi sonuçlandı. Siyasiler, partililer yaklaşık 2 aylık bir süreçte vatandaşa mesajlarını ilettiler.


*****

Son gün saat 13:00’de CHP yeni çarşıda, MHP Bor İlçe Teşkilatı saat 14:00’da Atilla Kaya konseri ile Bor Şelale Parkta. Yine Niğde Yeni Çarşı’da saat 14:00’da, Ak Parti ve saat 16:00’da da MHP seçmenle son buluşmasını yaptı. Her parti kendi çapında kalabalık topladı, son mesajlarını verdi ve buradan seçim bürolarına kadar yürüyerek gövde gösterisinde bulundu.

Niğde’de yeşil alan kaldırılarak mitingler ve açık hava toplantıları için Kent Meydanı yapıldı… Bugün kadar hiçbir miting burada yapılmadı. Bor’da Şelale Park ise miting yeri değildi…

Neyse… Şölen havasında, tatsızlık yaşanmadan demokrasi gereği bir seçim propaganda dönemi de böylece geçti.

Şimdi söz milletin…



Niğde’de 7 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçim hazırlıkları devam ederken seçmen sayıları belli oldu. Genel seçimde Niğde Merkez ve köy ve kasabalarda 134 bin 324 seçmen 410 sandıkta oy kullanacak.

7 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerde Niğde merkeze bağlı köy ve beldelerde kurulacak olan 410 sandıkta 134 bin 324 seçmen oy kullanıp 25. Dönemde Türkiye Büyük Millet meclisinde temsil edecek milletvekilini seçecek.

Altunhisar ilçesi ve ilçeye bağlı köy ve beldelerde kurulacak olan 31 seçim sandığında 9 bin 62 kişi, Bor ilçesinde 148 sandıkta 42 bin 802 kişi,
Çamardı ilçesinde 38 sandıkta 9 bin 964, Çiftlik ilçesinde 58 sandıkta 17 bin 520 ve  Ulukışla ilçesinde 68 sandıkta 16 bin 232 seçmen oy kullanacak.


Niğde merkez, merkeze bağlı köy, belde, ilçeler ve ilçelere bağlı köy ve beldelerde 7 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerde 753 sandıkta 229 bin 904 seçmen 25. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kendini temsil edecek 3 milletvekilini seçmek için oy kullanacak.

Borhaber.net olarak, Niğde’nin seçimini en hızlı şekilde vereceğiz. Niğde ve Bor ilçesinde Partilerin merkezinde Borhaber.net muhabirleri olacak oradaki ortamı ve tansiyonu sizlere iletecek.

Seçim yasaklarının kalması ile birlikte her seçimde olduğu gibi Canlı olarak sizlere Niğde’nin seçim sonuçlarını anlık olarak iletip yorumlayacağız.


Editör: TE Bilişim