Diyarbakır’da Başbakan Tayyip Erdoğan ve Barzani buluşmasına tepkiler sürüyor. İşçi Partisi Niğde İl Başkanlığı tarafından Niğde Hükümet Meydanında konu ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

 

Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de katıldığı toplantıda İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yaptığı konuşmada şöyle dedi. 

 

“Vatanımızın bütünlüğü, ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği tehlikededir.

Büyük Ortadoğu Projesinin eşbaşkanı Tayip Erdoğan’ın başında olduğu hükümet Türkiye Cumhuriyetinin bölünmesine hizmet etmektedir.

 

Vatanımızın bütünlüğünü yine milletimizin azim ve kararı kurtaracaktır. Bunun için milletimizin haklarını korumak ve bütün dünyaya duyurmak için bir milli hükümetin varlığı kaçınılmazdır.

 

Vatanımız bölünüyor. Önce askerimizin sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisinin başına çuval geçirildi. Laiklik yok edildi.

 

Suriye ve Irak’ta kayaya çarpan Amerika  “Büyük Kürdistan” ı uygulayabilmek için “Diyarbakır’ı merkez yapma” planına sımsıkı sarıldı. ABD bunun için piyonlarını ileri sürdü.

 

En son geçtiğimiz cumartesi günü, Eşbaşkan Tayip Erdoğan Diyarbakır’dan bölünmeyi ilan etti. Kırmızı halıyla karşılanan Barzani diyor ki; “ Kürdistan bayraklarıyla karşılanacağımı hayal bile edemezdim.”

 

Eşbaşkan, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada Kürdistan kelimesini kullandı ve  Kuzey Irak için Güney Kürdistan dedi. Sonra da Güneydoğu ve Doğu Anadolu topraklarımıza “ Kuzey Kürdistan ” diyen diyene.

 

Ardından Eş başkan “ Diyarbakır değiştikçe Irak değişecek, Suriye değişecek.” Diyor. Yani demek istiyor ki, önce Türkiye’yi böleceğiz, sonra Irak’ı ve Suriye’yi. PKK’nın başıyla da görüşen Eş başkan, PKK’ya kucak açanı, “ Türkiye’ye bir Kürt kedisi dahi vermem” diyeni kucaklıyor. “Hastir” çekenin elini tutup dostluk gösteriyor.

 

Sınırların cetvelle çizildiğini ve değişmesi gerektiğini belirtiyor.  “ Açılım ” diyerek, Türk Milliyetçiliğini ayakaltına alırken Kürt Milliyetçiliğini taçlandırıyor. 

 

Değerli dostlar bu planda AKP’nin baş ortağı PKK’dır. AKP; ABD emperyalistleri tarafından PKK ile ittifaka kilitlenmiştir. AKP Kürdistan projesinin aleti olarak kullanılmaktadır. Tayip Erdoğan-Barzani buluşmasının anlamı budur. Plan aynı zamanda Tayip Erdoğanları sandığa gömülmekten kurtarma operasyonunu da içermektedir. 

Bu süreç bebek katili Öcalan’ı barış elçisi yaptı.

Bu süreç PKK’ya, sınırlarımızı terk etmenin aksine, Güneydoğu’da siper kazdırıyor. Şehitlik açtırıyor, kimlik ve yol kontrolü yaptırıyor. PKK vergi topluyor, gümrük alıyor.

Türk Ordusunun en seçkin subayları terör örgütü üyeliğiyle esirken, doğuda askerlerimiz alanı PKK’ya bıraktı, kışlasından dışarı çıkamıyor.

 

Değerli basın mensupları, bütün bu olan biten ve adına çözüm süreci dedikleri açılımlar Türk Hukukuna göre suçtur. Anayasamıza da aykırıdır.

 

Yalnız bu oyunu bozacak gücümüz var.

 

O güç 10 Kasım günü Anıtkabir’deki Aslanlı Yol’da birleşerek, Atasına Türk Bayraklarıyla yürüyen büyük Türk Milletidir.

 

Aslanlı yol, yurdun her yanından Ankara Kalesine yürüyenlerin yoludur.

Aslanlı Yol Atatürk’ün yoludur.

 

Cumhuriyet güçlerinin önünde tarihi bir olanak bulunmaktadır.

Milli güçlerin kazanması için bütün şartlar elverişlidir.

AKP iktidarı Cumhuriyeti yıktığı ve vatanı böldüğü için yıkılıyor.

 

AKP iktidarı Tayip Erdoğan-Abdullah Gül ve Bülent Arınç üçlüsü kavgaya tutuştukları için değil Cumhuriyeti yıktıkları ve vatanı böldükleri için yıkılıyor.

 

AKP iktidarı PKK ile ortaklık kurduğu için yıkılıyor.

 

İşçi Partisi olarak Türkiye’mizin önüne yerel seçimlerin öncesinde iktidar olma seçeneğini koyuyoruz.

ABD-İsrail eksenli Haçlı ittifaklardan vazgeçerek Türküyle Kürdüyle büyük Türk Milletini Aslanlı Yol’a çağırıyoruz.

 

Gelin Aslanlı Yol’da birlikte yürüyelim.

İktidar da böyle oluşur.

Haziran’daki Gezi eylemleriyle büyük sarsıntı geçiren hükümetin, Yeni Anayasa yapma amaçlı oturdukları Anayasa Uzlaşma Komisyonunu, nasıl ortadan kaldırdıysak, Akil Adamların çalışmalarını nasıl işlevsiz bir hale soktuysak seçimlerde de büyük başarı ancak ve ancak böyle gelir.

 

Ey Alparslan’ın, Selahattin Eyyubilerin, Kılıçaslanların, Dadaloğlu’nun torunları!

Ey Mithat Paşaların, Tevfik Fikretlerin, Namık Kemallerin, Ziya Gökalplerin,   Nazım Hikmetlerin Mehmet Akif Ersoyların, Rıfat Börekçilerin çocukları.

 

Mustafa Kemal’in askerleri!

 

Türkiye’nin en temiz insanları olan Silivri’nin, Hasdal’ın kahramanları,

Gezi şehitlerimiz Ahmet Atakan, Abdocan, gözlerini kaybeden Gezi gazileri,

Cepheye geri dönmemek üzere giden Kuvayı Milliye Şehitleri,

 

Yurtseverliğin kalesi İşçi Partisi görev başındadır.

Kanla ve irfanla kurduğumuz Türkiye’mizin bölünmesine izin vermeyeceğiz.

Milletimizi birleştiriyoruz.

Bölenleri yıkacağız.

Bütün yurttaşlarımızı Aslanlı Yol’da görevler bekliyor.

 

Türkiye’yi bölenler bölünecektir.

Cumhuriyeti yıkanlar yıkılacaktır.

 

Milli Hükümet kurulacak ve Türkiye yeniden Atatürk rotasına girecektir.

Bütün vatandaşlarımızı bölünmeye geçit vermemek için ayağa kalkmaya,

Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe

Yani iktidar yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz."dedi. 

 

Editör: TE Bilişim