Vali Yılmaz Şimşek, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ kapsamında Niğde’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.Gerçekleştirilen programa Vali Yılmaz Şimşek, Vali Yardımcıları Ekrem Aylanç ve Cemil Kılınç, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ile yerel ve ulusal medya çalışanları katıldı.

Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Yılmaz Şimşek,  davetlilerin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, 10 Ocak tarihinin aynı zamanda  İdareciler Günü  olarak da kutlandığını hatırlattı. 

Geçmişten günümüze yazılı ve görsel basının iletişim köprüsü olduğunun altını çizen Vali Yılmaz Şimşek konuşmasında “Kuşkusuz ki; gerek görsel, gerekse yazılı basının, halkımızın tarafsız ve doğru haber akışıyla bilgilendirilmesi, demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından biridir.

Halkın doğru ve tarafsız habere ulaşması için çalışan basın kuruluşları, gerek kamu kurumlarının gerekse gelişmiş toplumların itici gücüdür. Bu görevi üstlenen basın emekçilerinin objektif, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlüklere duyarlı olması ise gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarındandır. 

Öte yandan basın çalışanları, gazeteciler ve haberciler ne derece özgür olursa, ülkenin demokrasisi de o denli güçlü olur. Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan medya kuruluşlarımızın, sorumluluklarının bilincinde olarak, hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdüreceğine inancım tamdır.

Niğde’de göreve başlayalı yaklaşık 7 ay oldu. Bu süre zarfında sizlerle birlikte çalışma fırsatımız oldu. İlimizde görev yapan ulusal ve yerel medya mensubu sizlerin, az önce belirttiğim gibi hem ilimizin gelişmesine hem demokrasimizin gelişmesine büyük katkı sağladığı aşikârdır.

Bu düşüncelerle, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden ve bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmayan siz değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim