Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilen Ulukışla Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Hürriyet Üner, Celal Gülercan, Alaattin Keskin, Zafer Güven Ulukışla’nın Ak Partili  Belediye Başkanı Ali Uğurlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdiler.

Meclis Üyeleri soru önergesinde 2014 ve 2019 seçimlerinde göreve gelen Ak Partili Belediye Başkanı Ali Uğurlu’nun şeffaf, açık ve hesap verebilir bir belediyecilik yapmadığını eleştirerek sorular yöneltti.

Ulukışla Belediye Başkanlığının cevaplaması istenen sorular aynen aşağıda.

Sorularda Ulukışla Belediye Başkanlığını devir aldığı borcu ve halen mevcut borçları, borç ve alacakların kimlere ait olduğu, kaç işçi çalıştığı, çalışan işçilerin kaçının kadrolu, kaçının taşeron işçisi olduğu, 2014 yılından beri kaç kişinin işten çıkarıldığı, kaç kişinin işe alındığı, Belediyenin işçilere borcunun olup olmadığı gibi konularda sorular yöneltti.

SAYIŞTAY RAPORUNU VE ŞİRKET YÖNETİMİ İLE MAAŞLARINI SORDULAR

CHP’li Meclis üyeleri Sayıştay Denetim Raporlarının paylaşılmasını istedikleri gibi, Belediye ye ait şirketlerin sayısını, Yönetim Kurulu başkanının ismini ve verilen maaşı sordular…

Ulukışla Belediye Başkanlığının vereceği cevap ise merakla bekleniyor.

SORU SORMA CESARETİ ARTIYOR…  DARISI…

Niğde Belediye Başkanlığına yazılı sorular yönelten CHP’li Meclis Üyesi Erdal Aydoğan’ın sorduğu sorular ve verilen cevaplar Niğde’de büyük ilgi görmüştü. Niğde’deki Ak Partili Belediye Başkanlarına soru sorma, sorabilme! Hakkının var olduğunun bilinirliği,   Niğde’den sonra Ulukışla’ya sıçradı.

TEK MUHALEFET CHP

Niğde İl Genel Meclisi, Niğde Belediye Başkanlığı, Bor, Çamardı, Altunhisar ve Çiftlik Belediyelerinde bulunan MHP ve İYİ Parti üyeleri  etkisiz ve tepkisiz  meclis  üyesi gibi görevlerini yaparken, CHP’li bazı üyelerin Niğde Belediyesi ve Ulukışla Belediyesine olduğu gibi toplumu ilgilendiren, şaibe içeren konular için soru önergesi vermeleri takdir ile karşılanıyor.  

MHP SEÇİMDEN SEÇİME VAR

Diğer yandan, İl Genel Meclis üyeleri iktidar ve muhalefet partileri olarak en pasif dönemlerini yaşıyorlar. Niğde’nin il genel meclisini içeren birçok alanda sorunları varken. Niğde yatırım fakirliği yaşarken. MHP’nin muhalefet partisi olmayı bırakıp Ak Parti ile iktidar paydaşı olması,  CHP ve İYİ Parti’nin bir kişilik  il genel meclis üyelerinin ise pasif kalması ile,  Niğde  İl Genel Meclisi belki de tarihinin en etkisiz ve icraatsız  dönemini geçiriyor.

Editör: TE Bilişim