Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz bir basın açıklaması yaparak Mardin’de Jandarma Uzman Çavuş Kenan Erdem’e yapılan silahlı saldırının tüm Türkiye’nin bağrına ateş düşürdüğünü söyledi.
 
Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz geçtiğimiz gün Mardin’de hain bir pusuda şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Kenan Erdem’in şehadeti ile bir basın açıklaması yaptı. Şehit Erdem’in acılı ailesine ve Türk milletine başsağlığı dileyen Olcay Kılavuz PKK’yı de lanetledi.
Kılavuz yaptığı açıklamada “Devletimizin bağımsızlığı ve aziz milletimizin bütünlüğü uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kahraman Mehmetçiğimize yönelik bu hain saldırıyı şiddetle kınamaktayız.
         Türk milletinin birliğini ve toprak bütünlüğünü hedef alan bu hain saldırı, aziz milletimize karşı yapılan açık bir meydan okumadır. Ancak kanlı terör örgütü ve destekçileri bilmelidir ki; bu alçak saldırı milli birliğimize zarar vermeyecek, aksine aziz milletimizin birbirine kilitlenmesini sağlayacaktır.
         Güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede sergilediği üstün başarılara rağmen, terör saldırılarının tırmanarak sürmesi Türkiye Cumhuriyeti’nin komşu devletten beslenen açık bir saldırı ve tehdit altında olduğunu bir kez daha ve şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koymaktadır.
         Mevcut durum altında devletimizin yönetme görevini üstlenmiş başbakan ve kurmaylarının bundan sonra neler yapmayı planladıkları tarafımızca çok merak edilmektedir. Geçmişe dönüp mevcut hükümetin bu konuya ne kadar önem verdiği ve ne tür çalışmalar sergilediği hatırladığımızda da;
Bebek katiline sayın diyen Başbakan aklımıza geliyor.
Barzani’ye, Talabani’ye, kardeşim diyen Başbakan aklımıza geliyor.
Leyla Zana’ ları hapisten çıkarıp Dışişleri Bakanlığı’nın konutunda ağırlayan Cumhurbaşkanı aklımıza geliyor.
PKK’ların hapisten çıkıp tekrar dağa gitmesini sağlayan "eve dönüş yasasını" çıkaran iktidar aklımıza geliyor.
PKK’ya siyasallaşın diyen Başbakan aklımıza geliyor.
Askerimizin başına çuval geçirilmesine sebep olan ve sonrada ses çıkaramayan Başbakan ve Hükümeti aklımıza geliyor.
Bugüne kadar teröre karşı hiçbir önlem almayan ve hatta bu korkaklıkları ile teröristlerin güçlenmesine sebep olan iktidar aklımıza geliyor.
 Yüce meclisimizin onlara verdiği tezkere kullanma yetkisini zamanın da kullanmadıkları ve dış güçlerden icazet bekledikleri aklımıza geliyor Dağlıca saldırısında 12 şehit verdiğimiz gün referandumdan duyduğu mutluluğu açıklarken gülümseyen Başbakan aklımıza geliyor.
 
Ülkü Ocakları olarak iktidara sesleniyoruz!..
         Suni gündemler yaratarak başarısızlıklarını örtmeye çalışıp, halkın dikkatini gerçek dışı olaylara yöneterek karayı ak gibi gösterip devlet koltuğunun sıcaklığının sefasını süreceklerine, kendi içlerindeki terör yandaşı vekil ve yöneticilerini ihraç etmelidir. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ ün Gençliği Hitabe’ de belirttiği ‘Geleceğin Türkiyesi’ portresinde içinde bulunduğumuz durum bütün çıplaklığı ile göstermektedir ki iktidar gaflet, dalalet ve hatta ihanet içinde olduğu izlenimini vermektedir. Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak için vazifeye atılmaktan artık kaçmamalıdır.
 Ve yine Atamızın güvendiği Türk Gençliği her türlü iç ve dış tehlikeyi püskürtme azim ve kararlılığındadır.
 
Bu elim hadiseyi nefretle karşılıyor, devletimizin bağımsızlığı, milletimizin birliği uğruna kahramanca görev yaparak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kenan Erdem’e Cenab-ı Allah’tan rahmet, aziz milletimize ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilişim