Gazeteci yazar Uğur Mumcu ölümümün 20. yılında Niğde'de anıldı. 



Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu, 20.ölüm yıldönümünde Niğde’de hükümet meydanında anıldı. 
Niğde'de Atatürk Anıtına Uğur Mumcu'nun fotoğrafının olduğu çelengi  koyan grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı. 



Sivil Toplum Örgütlerinin katılımı ile gerçekleştirilen anma töreninde; CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, Eğitim İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Timur Özkan, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Dt. Sevgi Özbek, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Suna Özmen tarafından Atatürk Anıtına üzerinde Uğur Mumcu’nun posteri bulunan çelenk sunuldu.

CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Abdullah Türkmen konuşmasında; “Uğur Mumcu’yu Saygı ve Rahmetle anıyoruz; Her 24 Ocak günü yüreğimiz acıyla burkuluyor. Karanlık güçlerin, alçakça katlettiği Uğur Mumcu, bu ülkenin yetiştirdiği en önemli gazetecilerden biriydi. Kuşkusuz o sadece bir gazeteci olmanın ötesinde kafası ve yüreği ülke sevdasıyla dolu, Cumhuriyet devrimlerine inanmış bir dava adamıydı. Onun bu özelliği, kendilerini karanlıkla besleyen güç odaklarını rahatsız etmekteydi” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Türkmen; “Onun zekâsı o kadar üstündü ki, kitaplarıyla her şeyi ortaya koyuyordu. Dönen politik ayak oyunlarını, dış mihrakların ülkemiz üzerinde oynadığı ve oynayacağı oyunlar O, her zaman önceden tahmin ederek kaleme almıştı. Artık Uğur Mumcu fikirleriyle gönüllerimizde yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir. Bu zihniyet şunu iyi bilsin ki, Uğur Mumcular Bir Ölür Bin Doğarlar” diye konuştu.

Türkmen, konuşmasına devamla; “Cumhuriyet Halk Partisi neferleri olarak bizler Cumhuriyet ilke ve Devrimlerinden asla taviz vermemiş olan değerleri Araştırmacı Yazar ve Gazeteci Uğur Mumcu’yu, yine ta 2001 de Karanlık güçlerce katledilen Emniyet Müdürü Gaffar Okan’ı ve Tüm Devrim Şehitlerimizi Saygı ve Rahmetle anıyor ve O’nun yolunda yürümeye devam edeceğimize söz veriyoruz” dedi.


Niğde Hükümet Meydanında yapılan anma programında Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek bir basın bildirisi okudu.  Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümünde Mumcu'nun fikirlerine sahip çıkacaklarını ve unutmayacaklarını belirten  Özbek,  Uğur Mumcu’nun söylediklerinin bugün gerçekleşmemesini dilediğini O ve onun gibi aydınların  birçok konuda bu günler için uyardığını.  Türkiye’nin aydınlanması için mücadele veren ve bu uğurda yaşamlarını yitiren aydınlarımızı unutmayacacaklarını belirtti.


Sevgi Özbek,  Mumcu gibi aydınların kolay kolay yetişmediğini, araştırmacı gazeteciliğinin bütün basın mensuplarına örnek olması gerektiğini söyledi. Gerçeklerin ortaya çıkmasında Mumcu'nun Türkiye'nin değeri olduğunu belirten Özbek , aradan 20 yıl geçmesine rağmen olayın aydınlatılamamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. 

Özbek konuşmasının sonunu Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun " Bir toplum böyle çöker işte, devletin yerini kaba kuvvet alır susulur... Yasanın yerini din alır korkulur... Yolsuzluklar cinayetler birbirini izler... Eller kollar bağlanıp götürülür... Vuran vurur, öldüren öldürür... Ve bütün bunlardan sonra bir çete gelir ve devleti teslim alır" sözleri ile bitirdi. 


ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek'in konuşması sık sık hükümet aleyhine sloganlar ile desteklendi. 





Editör: TE Bilişim