24 Ocak’ta uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybedeb Atatürkçü aydın – yazar Uğur Mumcu, Niğde’de anıldı.

 

Failleri henüz belli olmayan, arabasına bomba düzeneği yerleştirilerek öldürülen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, 21.ölüm yıldönümünde hükümet meydanında anıldı. 

Niğde'de Atatürk Anıtına Uğur Mumcu'nun fotoğrafının olduğu çelengi  koyan Cumhuriyet Platformu sonra bir basın açıklaması yaptı. 

CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, Eğitim İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Timur Özkan, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Dt. Sevgi Özbek, CHP Niğde Belediye Başkan AdayıFahri Eker ve çok sayıda vatandaş katıldığı tören saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.

Çelenk sunma töreninin ardından yapılan basın açıklamasında konuşan CHP il Başkanı Ünal Baykan, ocak ayı ülkemiz için aydınlanma ve daha çok demokrasi yolunda yitirdiklerimiz için, biz geride kalan ve mücadeleye devam edenler için, karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir aydır. Dedi.

Ülkemiz, faili meçhul cinayetler konusunda kayda değer bir üne sahip diyen Baykan, 21 yıldır aydınlatılamamış Uğur Mumcu cinayetine karşılık onun anısı karşısında boynumuz eğik, ama değerlerini korumak ve yaşatmak için başımız dimdik olmalı.

Faili meçhul siyasi cinayetlerle yaşamdan koparılmış aydınlarımızı unutmamak, unutturmamak için biz CHP bunun takipçisi olacağız. Diye konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek ve Eğitim iş Niğde Şube başkanı Timur Özkan, günün anlam ve önemine değinen birer konuşma yaptılar.

Tören esnasında bundan 13 yıl önce eşi Nurettin Özbek’in faili meçhul kişilerce öldürüldüğünü söyleyen Meryem Özbek isimli bir vatandaş ise konuşmalar esnasında duygularına hakim olamayarak göz yaşlarına boğuldu.

Tören çelek sunumu ve konuşmaların ardından sona erdi.


 

Editör: TE Bilişim