Yİ Parti Niğde Belediyesine, Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde olacağına başlarken söz verilen ve projelendirilen Hizmet binası, Ticaret Merkezi, Alışveriş merkezleri, otel, sosyal yaşam salonları gibi birçok konuda verilen sözün tutulmadığını, ortaya çıkan yapılaşmanın ise başlanılan proje ile yakından uzaktan alakası olmadığını, burada birçok vatandaşında bu vaatler ile mağdur edildiğini belirten İYİ Partili Belediye Meclis Üyeleri Gurubu adına Ferit Aydoğan imzalı bir önerge verildi.


10 YILDIR DEVAM EDİYOR VAAD EDİLEN PROJELER HALA YOK!

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 702 konutluk 1. etap ihalesi 15 Ağustos 2012 tarihinde yapılan ve daha sonra devam eden yapılaşmada da vatandaşa gerek kağıt, gerek maket proje üzerinde gösterilen bir çok vaadin yerini bulmadığına değinen İYİ Parti Niğde Belediyesi Meclis Üyeleri başkanlığa vermiş oldukları önergenin yanı sıra birde açıklama yaparak; “24 hektarlık rekreasyon alanı ile Niğde’nin en büyük rekreasyon alanı Niğde halkının kullanımına sunulacağı belirtilen, içerisinde Hükümet konağı, Otel, 6 bin konut, 900 adet işyeri, sosyal donatı alanları, ticaret merkezi, eğitim, sağlık, kültür merkezi, alışveriş merkezi gibi yerlerin olduğu komple bir proje ile ‘Niğde’nin ufuk projesi’ olarak adlandırılmıştı. Lakin üzerinden 10 yıl gibi zir zaman geçmesine rağmen bugün gelinen noktada görülen sadece 3 bin 285 konutun yüzde yüz tamamlandığı ve 1 projenin ise halen devam ettiğidir. Vaat edilen ve yapılmayan bu yerlere ne oldu? Umarız 10 yılı aşın zamandır beklenti haline dönen bu konular bu dönemde el birliği ile bitirilir” dediler.


BÖLGE HALKI MAĞDUR, HAKLARINI İSTİYORLAR

Projenin başlayacağı dönemde bölgede bulunan, arsa ve mülk sahiplerine sunulan projede yer alan bir çok hizmet ve vaadin yerinde olmadığına değinen İYİ Partili Meclis Üyeleri, bu durumda bölge halkının ciddi oranda bir hak kaybı yaşadığının altını çizerek, projede değiştirilen ve yapılmayan tüm konuların kamu oyu ile paylaşılması gerektiğini belirterek Belediye ve TOKİ’nin bu konuda acil çözümler bularak vatandaşlara hem verilen sözlerin hemde hizmetlerin ulaşmalarının sağlanmasının öncelikli olduğunun altını çizdiler.

CHP Milletvekili Gürer, Cumhurbaşkanı'nın Verdiği Sözleri Hatırlattı CHP Milletvekili Gürer, Cumhurbaşkanı'nın Verdiği Sözleri Hatırlattı

Editör: TE Bilişim