Vatan Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım son günlerde yaşanan olayları ve ülke gündemini değerlendirdi.

 

Vatan Partisi Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım, yaptığı basın açıklamasında ; 24 Temmuz’dan bu yana Türkiye’nin, bölücü terör örgütü PKK’ya ve Suriye’nin kuzeyinde ABD –İsrail koridoruna ve de ABD’nin kara gücüm dediği PYD’ye karşı, kesin bir kararlılıkla, başarılı ve sonuç alıcı mücadelesinin devam ettiği, Güneydoğumuzdaki barikatların kaldırıldığı ve terör örgütünün hendeklere gömüldüğü koşullarda dün Ankara’da hain bir saldırı gerçekleşti.

Vatan Partisi olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi, Türk Milleti ve devletiyle bölünmez bütünlüğünü hedef alan bu hain ve alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Saldırıda şehit olanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bu saldırı Türkiye’nin bölücü teröre karşı kararlılığını hedef almaktadır. Bu saldırı Suriye’nin kuzeyinde ABD-İsrail koridoruna karşı hamle yapan Türkiye’ye gözdağı vermeyi amaçlayan nafile bir çabadır.

Saldırının arkasında Suriye’yi parçalamaya çalışan, PKK’ya kara gücüm diyen ABD vardır.

Türkiye’nin bu kargaşa ortamından çıkması için; 

1.      Birlik ve bütünlüğe ihtiyaç duyduğumuz bugün, milletimizi birleştirmek yerine bölecek olan “Yeni Anayasa” çöpe atılmalı, “Başkanlık” girişimi sonlandırılmalı ve yeni bir bölünme yolu yaratılmamalıdır. 

2.      “Açılım” bir daha açılmamak üzere sonlandırılmalı, HDP kapatılmalı, PKK terör örgütüyle topyekün ve kararlıkla mücadele edilmelidir. PKK’ya destek veren ABD ve AB ile ilişkiler gözden geçirilmelidir. 

3.      Bölgemizde aramızın iyi olduğu hiçbir ülke bırakmayan dış politika terk edilmeli, Rusya Irak, İran ve Suriye ile ilişkiler normalleştirilmeli, teröre karşı işbirliğine gidilmelidir. 

4.      Dün Irak’ın bölünmesine yol açan, bugün de Suriye’nin bölünmesine hizmet eden İncirlik’teki faaliyetler derhal durdurulmalıdır. 

Vatan Partisi olarak vatan savaşında Mehmetçiğimizin, polisimizin ve korucularımızın yanındayız. Güvenlik güçlerimizin ABD destekli terörün hakkından geleceğine inanıyoruz. Partimiz bu mücadelenin en önündedir.

Milletimizi bölücü teröre karşı hep birlikte ayağa kalkmaya, tek vücut olmaya, kararlılık ve umutla hareket etmeye, Türk Ordusuna destek olmaya çağırıyoruz.

Türkiye yaşadığı bu süreçten vatan bütünlüğünü gerçekleştirerek ve milletimizin birliğini sağlayarak çıkacaktır." dedi

Editör: TE Bilişim