Öğle saatlerinde Bor ilçe merkezinden geçerek, Niğde’ye gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu’yu BBP Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş ve partililer karşıladı.
 
Karşılama Töreninden sonra Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Niğde programı kapsamında beraberindeki heyetle birlikte TÜMSİAD Niğde Şube Bakanı Celal Kaya, Niğde Ticaret Odası Başkanı Serdar Ecemiş, Öziplik-iş Niğde Temsilcisi Mehmet Avşar ve  Gisiad Başkanı Ali Erol'a ziyarette bulundu... Esnaf ziyaretlerinde bulundu, sorunları ile ilgili bilgiler aldılar.
 
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte BBP Niğde İl Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Türk’ün dayısının ölümü münasebetiyle cenaze evine taziye de bulundu. Daha sonra gördüğü kanser tedavisi sonrası vefat eden BBP’li Ethem Aldemir’in geride bıraktığı eşi ve çocuklarını ziyaret etti.
 
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, beraberindeki heyetle birlikte engelli vatandaşlaşlarımızın açmış olduğu resim sergisine katıldı ve ordan iki tablo satın aldı. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, daha sonra heyet birlikte partili bir vatandaşımızın düğününe katıldı.
 
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP Niğde İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, internet sitesi Wikileaks'de yayımlanan belgelerin iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini belirterek, '' Söz konusu devletin güvenliği ise, herkes biraz daha sorumlu hareket etmeli. Bu belgeler iç siyasete malzeme edilerek tüketilmemelidir. Ortaya çıkan 7 bin 819 belgeden yalnızca 30'u Türkiye ile ilgilidir. Burada bürokratlarımız, hükümetimiz, Dışişleri Bakanlığımız harekete geçirerek bu casusluk işini yapanları ortaya çıkarmalıdır.''
 
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, açığa alınan üç generalle ilgili yargı kararı öncesinde iktidar ve muhalefet partilerinden yapılan açıklamaları anımsatarak, ''İktidar ile muhalefetin yapıcı olmasını istiyoruz'' dedi.
 
Helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümündeki sır perdesinin aydınlanması için 17 aydır mücadele ettiklerini de belirten Bbp Genel Başkanı Yalçın Topçu, şunları kaydetti:
 
''Siyasi erk bu olaya 'kaza' diyor. Devlet 46 saat boyunca rahmetli genel başkanımız ile birlikte kar altında kalmıştır. Niçin ulaşamadıklarını açıklamaları gerekir. 17 aylık mücadelemiz sonucu bu ülkede bir kurumu harekete geçirdik. Devlet Denetleme Kurulu, yılbaşı itibarıyla raporunu gecikmiş de olsa açıklayacaktır. Bizler hukukumuzu istiyoruz. Rahmetlinin vefatından sonra tıbbın olanakları ile doneler aldık. İsteyen olursa bunu veririz. Nerede inceletmek istiyorlarsa, Fransa, İngiltere onu da söyleriz. Ama devletin bu şaibeyi, bu bilinmezlikleri ortadan kaldırması gerekir''
 
Başlattıkları 'Bir İmza-Bir Oy' projesi kapsamında her evden en az bir oy istediklerini belirten Topçu, genel seçimler için herhangi bir partiyle ittifak yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerine ''Milli birlik ve beraberlik anlayışında, milliyetçi bakış açısında olan, hilal ve gülün altında herkesle ittifaka açığız'' yanıtını verdi.
 
 








 
Editör: TE Bilişim