Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ovacık ve Bademdere yerleşmelerini ziyaret etti. Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve il, ilçe yöneticileri ile Ovacık ve Bademdere’ye gelen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmalarda terörü lanetlediklerini ve her tür terörün insanlık suçu olduğunu belirtti. “CHP olarak terörün sona ermesi için her türlü desteği veriyoruz. Ülkemizi böldürmeyiz, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozdurmayız. Teröre karşı tüm ülke olarak birlik içinde karşı dururuz. Mustafa Kemal Atatürk çizgisi ülkemizde birlik ve beraberliğimizin de çizgisidir. O yoldan ayrılmadan  sorunları çözmek gerekir”dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milletvekili seçilişinden sonra yaptığı çalışmaları anlattı. Bölgede tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunları TBMM’ye taşıdığını ifade etti. Bazı bakanlarla yaptığı görüşmelerden örnekler verdi. “Bölgenin sorunlarının aşılması adına çalışmalarımıza devam ediyoruz”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarım politikasının yeniden ele alınması gerektiğini de söyledi. “Gelecek yıl üreticimiz, çiftçimiz, köylümüz  ne ekeceği önceden bilmeli,  Bu duruma uygun  planlama yapılmalı, fazla ürünün çürümesi düzenli planlama ile engellenmeli, yok olması engellenmeli.  Kendi kaynaklarımızı kendi elimizle yok etmemeli, değer bulmasını sağlamalıyız. Üretici ekeceğini bilsin, satacağını bilsin, edeceği değeri bilsin,  hem üretirken, hem de tüketirken üretenin mağduriyetini, tüketenin de yüksek ücretle ürün almasını sona erdirilmeli” dedi.

 Bademdere’de halıcılık tesisinin kapanmasını ve binanın boş kalmasının da kabul edilemez olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Bölgemizde ne yazık ki el dokuma halılar giderek dokunmaz oluyor. Geçmişte yurt dışına dahi gönderilen halılarımızın üretimi her yıl  makine halıları karşısında geriledi. Oysa el dokuma halının antika değerine kadar ulaşan bir özelliği de vardı. Yeniden halı dokumanın önemsenmesi gerekir” dedi.

 Gürer soruları da yanıtladı. CHP’nin Misaki Milli sınırlar içinde vatanın oluşumu ile doğan bir parti olduğunu belirtti.



Editör: TE Bilişim