Gürer sordu, Bakan açıkladı: “Niğde’ye yakın zamanda havaalanı yok!”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sözlü sorusunu Meclis kürsüsünden yanıtlayan Bakan Arslan, “Şimdilik” Niğde’ye havaalanı yapılmayacağını açıkladı. Ömer Fethi Gürer sert tepki gösterdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Niğde’ye havaalanı yapılıp yapılmayacağı yönündeki sözlü soru önergesine TBMM Genel Kurulu’nda yanıt verdi. Niğde’ye şimdilik havaalanı yapılmayacağını ima etti.

TBMM’DE “NİĞDE HAVAALANI” TARTIŞMASI

TBMM Genel Kurulu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Bakan Ahmet Arslan’ın Niğde’ye havaalanı yapılıp yapılmayacağı konusundaki tartışmalarına sahne oldu. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in çoğunluğu Niğde’nin ulaşım sorunları ve vatandaşların taleplerini içeren 40 adet sözlü soru önergesine yanıt veren Bakan Ahmet Arslan’ın en dikkat çekici açıklaması Niğde’ye havaalanı yapılıp yapılmayacağıyla ilgili yanıtı oldu. 

BAKAN ARSLAN’DAN MUALLAK YANIT

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havacılık sektöründeki gelişmelere bağlı olarak Niğde ili ve yöresinin hava ulaşım ihtiyacının karşılanması amacıyla bir havaalanı yapılmasının, yolcu trafiğinin yoğunluğuna ve bölgedeki gelişmelere bağlı olarak yer tespiti, fizibilite, ÇED ve sondaj çalışmaları takvimi çerçevesinde  değerlendirilebileceğini söyledi.

GÜRER: “RİCA EDİYORUM; BİR DAHA ‘NİĞDE’YE HAVAALANI YAPILACAK’ DEMEYİN!”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise söz olarak, “Sayın Bakan sorduğum soruları istediğim biçimiyle yanıtlamadı. Zaten yanıtlaması mümkün değildi. Niğde ilinde havaalanı konusunda, on beş yıldır gelen Adalet Kalkınma Partisinin tüm genel başkanları Niğde'ye havaalanı yapılacağının sözünü verdi. Sayın Bakan da geldiğinde referandumda bile ‘Sizin havaalanı konusuyla ilgileniyoruz’ dedi. Şimdi burada yaptığı açıklamada bu yıl olmadığı gibi bundan sonra da olup olmayacağı meçhule gidiyor. Rica ediyorum, bundan sonra Niğde'ye gelip de ‘Havaalanı yapılacak.’ biçiminde açıklama yapmasınlar çünkü Niğdeli on beş yıldır aldatılıyor” diye konuştu. 

BAKAN ARSLAN: “GEÇMİŞTE HATA YAPMIŞLAR”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in konuşmasının ardından, havaalanı konusuna yeniden değindi. Bakan Arslan, “Geçmişte her ile bir havalimanı yapacağız diye gitmişler bir tane tabela takmışlar, biraz da taş dökmüşler, ne yazık ki hepsi yarım kalmıştı. Şırnak öyledir, bugün hizmet veriyor; Iğdır öyledir, bugün hizmet veriyor; Bingöl öyledir bugün hizmet veriyor. Nitekim Bayburt, Gümüşhane de öyledir, 16'sında inşallah tekliflerini alıyoruz, yapıyoruz” dedi. 

GÜNÜ GELDİĞİNDE YAPARIZ

Bakan Arslan, “Niğde'yle ilgili söylediğimiz, geçmişte yapılan bu hataya AK PARTİ hükûmetleri olarak biz düşmeyeceğiz, sırayla yapıyoruz. Aksaray-Niğde ortak bir havalimanı olabilir mi diye çalıştık, ortak havalimanı ekonomik olmuyor, Niğde'nin ihtiyacı ayrı, Aksaray'ın ihtiyacı ayrı diye gittim açıklama yaptım ve bir cümle daha ilave ettim, günü geldiğinde yolculuk değerleri kurtardığında bölgesel taşımacılığa bağlı olarak AK PARTİ Hükûmeti olarak Niğde'de havalimanı yapacağız ancak bugün değil dedim, bugün bu ifadeyi tekrarlıyorum. Ben bu konuda ne söylediğimi biliyorum, ne söylediğimin arkasındayım” şeklinde konuştu. 

AKP NİĞDELİLERE HEP HAYAL SATTI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde Havaalanı konusunda şu açıklamalarda bulundu; “AKP  Niğdelilere hep hayal sattı. Yapılacak umudu verdi. Gerçeği ilk kez bakan açıkladı. Kısa sürede havaalanı yapılmayacağı ortaya çıktı. AKP hükümetleri işi idare etmek için Niğdelilere boş laf etmişler. Hemşerilerim bu gerçeği bakanın ağzından öğrenmiş oldular. Niğde için üzgünüm çünkü Niğde, havaalanını hak eden bir il, üniversite, sanayi ve turizmin  gelişmesi için havaalanı şart” dedi.

Editör: TE Bilişim