Geçtiğimiz hafta sonu, Niğde’nin en önemli ve en büyük sivil toplum kuruluşlarından Niğde Ziraat Odası Genel Kurulu vardı. Üstelik 4 tane de aday vardı.

Haber-Yorum; Selim GÖKEL

Ziraat Odasının seçiminde, Ak Parti Milletvekilleri yoktu. CHP Milletvekili Doğan Şafak vardı. İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin vardı. Hükümetin tarım alanında yaptıklarını anlatmak Mahmut Peşin’e düştü.  MHP adına sadece İl Genel Meclisi üyesi Mahide Yaramış ve İl Başkan Adayı Murat Şener vardı. Ak Parti Adayı Ahmet Özmen'de...

Benim ilgimi çeken, MHP’nin son birkaç yıldır bu tür STK’lardan elini ayağını çekmesi oluyor. Sadece ziraat odası değil,  MHP bundan 5 yıl öncesine kadar hakim olduğu, etkili olduğu sivil toplum kuruluşlarının yönetiminden  bir bir çekildi. Oysa  MHP kadrocu özelliği ile tanınırdı, bu STK’ların muhakkak bir yerinden tutulurdu. Şimdilik kendi kongrelerinde mikrofon ele geçirme derdindeler.   Bugün itibari ile MHP kendi içine döndü, kafasını kaldırıp Niğde’de neler oluyor, nerelere müdahale etmek lazım düşünemiyor bile. Umarız kongre sonrasında böyle devam etmez.

Seçim kazanmada en etkili unsurlardan birisi yerel yönetimlere hakim olmak.. Bir diğeri ise etkili STK’lara hakim olmaktır.

Veli Kenar, tekrar seçildi. Karşısındaki rakiplerinin toplam oyunun daha fazla olmasına rağmen seçildi.

Ziraat Odası Başkanı seçilen Veli Kenar, Türkiye’de nadiren, Niğde’de ilk defa yapılan Çiftçi mitingine katılmayan bir Ziraat Odası Başkanıdır.  Bu konuyu Genel Kurulda konuşan CHP Milletvekili Doğan Şafak belki misafirlikten, nezaketinden dolayı konuşmasında söylemedi ama,  bu konu arşivde olması gereken bir konu.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Ziraat Odası Genel Kuruluna geldi yukarıdaki video da izleyeceksiniz.  hem propagandasını yaptı, hem de hükümetin tarım politikasını set bir şekilde eleştirdi. Niğde tarım kenti, tarım kenti Niğde’nin en büyük tarımla ilgili sivil toplum kuruluşunun Genel Kurulunda sadece MHP'yi kast etmiyorum olması gerekenler, konuşması gerekenler yok!

Doğan Şafak Niğde’nin büyük kesimlerini ilgilendiren konuda konuşmasını, tespitlerini ve çözüm önerilerini bir güzel yaptı.

İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin’de konuşmakta haklı olduğu  İl Özel İdaresinin ve hükümetin tarım konusunda yaptıklarını anlattı. Mahmut Peşin ve Doğan Şafak derslerine iyi çalışan birisi. Her ortamda söyleyecek sözleri var.

Güzel bir Türk Atasözümüz vardır.

Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz…


Editör: TE Bilişim