İP Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım “ Suriye’ye karşı alınan ambargo kararı en fazla Türkiye’ye ve özelde Niğde’ye zarar verecektir.” Dedi.

İşçi Parti Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi;

Önceki gün Arap Birliği, Amerika’nın ve bölgedeki destekçileri Suudi Arabistan ve Katar’ın baskıları sonucu Suriye’ye ambargo uygulanması kararı aldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Arap Birliği toplantısında alınan tüm kararların Türkiye tarafından destekleneceğini söyledi.

Benzer durum Irak’a karşı yapılan 1nci körfez harekâtında da yaşanmış, Irak’la olan tüm ilişkiler askıya alınmış ve Irak’la olan ticaret dondurulmuştu. Türkiye bu karar sonucu Irak’ta 1 koyup 3 almak yerine en büyük kayba uğrayan ülke olmuştu. Hatırlayınız, Irak yolları tanker, kamyon mezarlığı olmuş, yol üzerindeki tüm otel, kahve ve lokantalar tamamen kapanmıştı.

Yarın da aynısı olacak ve Suriye’ye karşı alınan ambargo kararı en fazla Türkiye’ye ve özelde de Niğde’ye zarar verecektir. Çünkü Suriye ile yapılan karşılıklı ekonomik ilişkilerde Türkiye lehine oluşan 1,8 milyar dolarlık fazlanın ambargoya feda edilişi Niğde’mizi de ister istemez etkileyecektir.

Oysa biz, en uzun kara sınırımız olan Suriye’yle komşu, dost ve kardeş iki ülkeyiz. Suriye’yle karşılıklı akrabalık ilişkilerimiz mevcut. Kız alıp kız vermişiz. Bölgesel çıkarlarımız, dostumuz ve düşmanımız da aslında aynı. “ Komşu komşunun külüne muhtaçtır” ,  “ Ev alma komşu al ” diyen kültüre sahip bir ülke olarak isyancılara ev sahipliği yapmamız derin kültürümüze de, Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün bir dış politika ilkesi olan “ Yurtta sulh cihanda sulh” ilkesine de terstir.

Suriyeli İsyancılara Amerika adına her türlü yardımı yapmak, Hatay’da ev sahipliği yapmak,  Amerika’nın Müslüman ülkelere karşı uyguladığı projelerde rol üstlenmek,  İngiltere’den İsrail’den madalya-nişan almak Müslümanlıkla da bağdaşmaz.

İşçi Partisi olarak gelinen bugünkü noktadan çıkış yolu olarak aşağıda belirtilen hususların ivedilikle yerine getirilmesini hayati önemde görüyoruz;

1. Türkiye tam bağımsız olmalı, Türkiye Türkiye’den yönetilmelidir.

2. “ Yurtta barış cihanda barış”  ilkesi kararlılıkla uygulanmalıdır.

3. Ambargo kararı derhal kaldırılmalı, ekonomik ilişkiler arttırılarak sürdürülmelidir.

4. Amerika’nın bölgemize ve Avrasya’ya yönelik müdahale ve saldırı eylemlerinde rol alınmamalı, Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) engellenmesi için bölge ve dünya devletleriyle işbirliği yapılmalıdır.

5. Suriyeli isyancılar ivedilikle sınır dışı edilmelidir.

 

Editör: TE Bilişim