14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi partiler milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvuru koşullarını belirledi.  Tabi bu koşullar eğitim, bilgi, donanım gibi şartlar içermiyor. Milletvekili olmaya 'aday adayı' olmanın yolu da paradan geçiyor. İşte partilerin belirlediği rakamlar.

AK PARTİ

Adalet ve Kalkınma Partisi adaylık başvurusu için erkek adaylardan 20 bin lira, kadın ve genç adaylardan 10 bin lira, engellilerden ise 5 bin lira başvuru ücreti almayı kararlaştırdı. Başvuru yapacakların belirlenecek asgari tutarı AFAD’ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatırması gerekiyor.

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekilliği aday adaylığı Parti genel sekreterliğinden il örgütlerine gönderilen yazıya göre, başvuru ücreti 30 bin Türk Lirası olarak belirlendi. Kadınlar, gençler ve yüzde 40’ın üzerinde engeli bulunanlar, milletvekili başvurusu için 15 bin Türk Lirası ödeyecek. Deprem bölgesindeki illerden başvuru yapanlardan ücret alınmayacak. Aday Adayları müracaatlarını CHP genel merkezine yapacak. Aday adaylarından 3 bin Türk Lirası dosya ücreti alınacak.

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi başvuru aidatını 3 bin TL olarak belirledi. Aday adaylarından yüzde 40 ve üstü engelli olanlardan başvuru aidatı alınmayacak.

İYİ PARTİ

İYİ Parti kadın ve erkek milletvekilliği adaylık başvurusu için 7 bin 500 TL alacak. Engelli ve gazilerden başvuru ücreti alınmayacak.

Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar

MEMLEKET PARTİSİ

Milletvekili aday adaylığı için başvuru ücretini 10 Bin TL olarak belirledi. Memleket Partisi’nden milletvekili aday adayı olmak isteyen vatandaşlar başvuru ücreti olan 10 Bin TL’yi yatırdıktan sonra 15.03.2023 Çarşamba günü ile 22.03.2023 Çarşamba günleri arasında Memleket Partisi genel merkezlerine bizzat giderek başvuru yapması gerekecek.

Editör: TE Bilişim