Mezbaha Caddesi olarak bilinen Selçuklu Caddesinde alt yapının ardından ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Niğde Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda amaç, caddeyi güzel bir görünüme kavuşturmak.

 Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; Caddedeki asfalt çalışmasının ve çevre düzenlemesinin büyük ölçüde tamamlandığını vurguladı. Yapılan çalışmalarla Niğde’nin daha modern bir görünüme kavuşturulmasını amaçladıklarını dile getiren Akdoğan, Selçuklu Caddesi’nde Yaya yollarının yapılması, Trafik ışıklarının takılması, yönlendirme ve yol işaret levhalarının takılması noktasında da çalışmalarını titizlikle yürütüldüğünü kaydetti.  

Asbestli Boru Kullanımına Son Verildi

Şehir genelinde asbestli boruların değiştirilmesi çalışmalarına devam eden Niğde Belediyesi Selçuklu Caddesi’ndeki su hatlarını değiştirdi.

Asbestli boruları değiştirerek, içme suyu hatlarını sağlık standartlarına uygun hale getiren ve eskimiş borulardan dolayı meydana gelen arızaları önleyen Niğde Belediyesi, yaklaşık 1000 metrelik içme suyu hattı döşeme çalışmaları ile cadde üzerinde ki yerleşim alanlarının  içme suyu problemini çözüme kavuşturdu. 

Kanalizasyon Hatları Yenilendi

Şehrin eskimiş ve yetersiz kalan alt yapısını düzenleyen Niğde Belediyesi, Mezbaha Caddesi olarak bilinen Selçuklu Caddesinin kanalizasyon hatlarını 800’lük büzlerle yeniledi. 

Selçuklu Caddesinde Konteynerler Kaldırıldı

Niğde Belediyesinin 2009 yılında başlattığı çöplerin poşetle toplanmasına yönelik projeye Selçuklu (Mezbaha) caddesi de dahil edildi. 15.10.2010 tarihi itibariyle uygulamaya başlanan bu proje kapsamında Selçuklu caddesi sakinleri ve esnaflarına 1 aylık poşet ihtiyaçları Belediye tarafından dağıtıldı. Uygulama kapsamında vatandaşların çöplerini sabah 07:00 - 08:00 öğle 12:00 - 13:00 akşam 19:00 -20:00 saatleri arasında poşetleyerek kaldırılan konteynerlerin olduğu yerlere bırakacaklar. 

Yaya Kaldırımları Kullanılır Hale Getiriliyor

Selçuklu Caddesinin başından sonuna kadar düzensiz olan engebeli ve kullanıma elverişsiz kaldırımlarda yenilenerek halkın hizmetine sunuluyor. Yaya kaldırımı yapımı içinde çalışma başlatan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür eden vatandaşlar, alt yapıya verdiği önem ile şehrin geleceğini düşünen bir Başkan olduğunu ifade ettiler.  

Park Bahçe Çalışmaları

Park Bahçe çalışmalarına büyük önem veren Niğde Belediyesi şehir genelinde oluşturduğu modern park alanlarının yanı sıra cadde ve sokakların çiçek ve ağaçlarla donatılmasını da sağlıyor. Mezbaha Caddesi olarak bilinen Selçuklu Caddesinde yapılan alt yapı çalışmalarının ardından  caddeye 400 adet leylandi ağacı dikildi. Ağaçlar caddeye kurulan damlamalı sulama sistemi ile sulanacak. 

Selçuk İlköğretim Önüne Butonlu Trafik Işığı

Caddelerde yapılan yaya kaldırımı ve asfaltlama çalışmalarının ardından Selçuklu caddesi girişinde orta refüj oluşturuldu. Trafik ışıklarını yeniden düzenleyen Belediye Zabıta Müdürlüğü, yayaların kullanması içinde yeni yaya yolları yaptı, mevcut yaya yollarının güvenliğini arttırdı. Son olarak öğrencilerin ve halkın sıklıkla kullandığı güzergâh üzerinde yaya yolarının yanı sıra, kaldırım geçişlerine ferforje kullanarak çevre düzenlemeleri yaptı. 

Elektrik Telleri Yer Altına Alındı

Şehir merkezinde doğalgaz, elektrik hatları, su hatları, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamlayan belediye sağlam bir alt yapı oluşturduktan sonra üst yapı çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan alt yapı çalışmaları içme suyu hatları değiştirilerek asbestli boru kullanımına son verilen Selçuklu  caddesinde kanalizasyon hattı, elektrik hattı ve doğalgaz çalışmaları da yapıldı.  

Her cadde ve sokakta olduğu gibi değişime alt yapıdan başlanılan Selçuklu Caddesi’nde ortaya çıkan görüntüyü mükemmel olarak özetleyen vatandaşlar, su hattından, kanalizasyona, yağmur suyu şebekesinden elektrik hatlarının yer altına alınmasına, trafik sinyalize sisteminden, yaya kaldırımlarının yapımına kadar her alanda hizmetlerini sürdüren Niğde Belediyesine teşekkür ettiler ve bu şehirde yaşayan herkesin hizmetlere sahip çıkması gerektiğini belirttiler.

 

 

Editör: TE Bilişim