23. Dönem Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu Borhaber.net sitemizin Niğde’deki ofisini  ziyarette bulundu.

Borhaber.net site yöneticisi Selim Gökel ile sohbet eden 23. Dönem Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu ilginç açıklamalarda bulundu.

GEÇMİŞ HİZMETLERİME BAKINCA ADAY OLMAMAM İÇİN BİR SEBEP YOK

Muharrem Selamoğlu, Milletvekilliğine adaylığı konusunda; Adaylık konusunda henüz resmi olarak o süreç başlamadı, o süreç başladığında bizde adaylığı düşünen herkes gibi gerekli girişimleri yapacağız. 10 Şubat’a kadar seçilmişler ve bürokratlar istifalarını sunacak. Partimize teveccüh büyük, bir çok arkadaşımız ile birlikte bizde aday adayı olacağız. Ama sonuçta bunun kararını, delegelerimiz, Niğde halkı, genel merkezimiz ve Sayın Genel Başkanımız verecek. Ben aday olmamam için bir sebep göremiyorum. Geçmişte mazime baktığımda bir sürü eserim var, gücümün üstünde Niğde’nin dört bir köşesine hizmet vermek için gayret ettim. Çok hatırı sayılır eserler hizmetler yaptığımı düşünüyorum. Yarım kalan projelerim var, hayalini kurduğum eserlerim var.  Allah nasip ederse o süreç geldiğinden aday adaylığımı resmi şekilde açıklarım”dedi.
 
DEVLETİN PROJELERİ VARDIR, ÖNEMLİ OLAN HARİCİ OLARAK SEN NE KAZANDIRDIN?

Muharrem Selamoğlu, sohbette zaman zaman samimi  eleştirilerde de  bulundu. Selamoğlu vekilliği döneminde Niğde’nin dört bir yanının hizmet aldığını bunları sıralamanın vakit alacağını belirtti ve konuşmasına; “Bazı arkadaşlar, beklemişler beklemişler projelerimizi 3 ay sonra açıklayacağız diyorlar. Devletimizin, hükümetimizin projelendirdiği yapmak istediği projeler vardır. Önemli olan sen ne kazandırdın?  Bor Fen Lisesi kimin aklında vardı? Devletin aklında var mıydı? Bor Niğde arasına yapılan yol devletin aklında yoktu. Yine Niğde Devlet Hastanesi projesi. Artık ilçelerde bile olan Adliye Sarayı ilimize kazandırılamadı. Birko’nun oraya yapılsaydı, Niğde’ye ve Bor’a yakışmazmıydı? Benim bütün gayretim bu otobanın Niğde’ye gelmesiydi, ondan sonrası tufan, ondan sonrası yapılırdı nitekim yapılıyor, başlatmak önemli” diyerek devam etti.

ECEMİŞ AKSARAY’A GİDİYORMUŞ, NEVŞEHİR’E GİTMEMESİ İÇİN ÇOK ÇABA SARF ETTİM VE BAŞARDIM, ECEMİŞ NİĞDE’NİN
Selamoğlu; “En basiti su konusu, Ecemiş suyunu  Aksaray istiyor. Olmaz öyle şey, ne demek maliyeti Niğde kaldıramaz.  Benim zamanımda Ecemiş suyunu Nevşehir’in elinden alana kadar çok uğraştım. Ne demek maliyeti yüksek, hiçbir maliyeti yok. O zaman araştırdım. Sadece Bulduruş tepesine basılacak. Aşağıda teknik yönden neresi uygun ise barajı yaparsın, oradan Ovacık’tan tut, Kemerhisar’a kadar kendi basıncı ile giderdi. Şuan Niğde Belediyesinin, Bor Belediyesinin sondaj parası çok büyük paralar. Kuyu suyu içiliyor. Kısa zamanda amorti edilir”dedi.

AKKAYA BOR'UN CAN DAMARI
23 Dönem Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Akkaya sorununun çözümü konusunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini, bir çok  alternatiflerin incelenmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında; Akkaya konusunda ise, buraya en iyi arıtmayı yapın, belediye bütçesi ile çalışması mümkün değil. Bir müddet çalışır daha sonra eski haline dönüşür. Niğde’nin, OSB’nin, Çevre kasabaların kanalizasyonunu toplayıp Emen Ovasına götürmek lazım, biz böyle düşünüyorduk. Akkaya’yı sadece Niğde’nin kanalizasyonu mu dolduruyor, hayır.  Suyu Akkaya’ya ver ama kanalizasyonu Emen Ovasına taşı orada arıt. Atık sudan tekrar faydalanılır, gübre elde edersiniz, çevre sulamasında kullanabilirsiniz.   Niğde Belediyesi benim Ak Partili Belediye Başkanım, belediyenin bütçesi ile o arıtmanın çalışması mümkün değil. Ha devlet üstlenir mi? Bunu sağlar mısınız? Bu da olabilir. Önemli olan arıtmayı çalıştırmak. Ama Belediyenin çalıştırması mümkün değil. Bu konu çok önemli, hem sağlık hem de ekonomi acısından Akkaya Bor’un can damarı, ama Bor’un tarımını öldürdü. Bostan yapılamıyor. Allah salgın bir hastalıktan Borluları korusun. Bu konuya çözüm bulunması lazım. Her iki düşünce de olabilir ama bir an evvel çözüm bulunması  lazım.  Bu arada, Orman ve Su Bakanı Veysel bey hala bana Akkaya’yı soruyor, konuşuyoruz” dedi.

AKSARAY HAVAALANI KARŞILIĞINDA HIZLI TRENİ ALDI. NEVŞEHİR HAVAALANINA 30 DAKİKA DA ULAŞMALARI İÇİN OTOBAN YAPILIYOR
Muharrem Selamoğlu Niğde’nin gündeminde olan Havaalanı konusunda ise; “Benim Milletvekili olduğum dönemde,  Aksaray’da havaalanı istiyordu, Niğde’de havalanı istiyordu. Ama hükümet birbirine yakın iki ile ayrı ayrı havaalanı yapmayı düşünmüyor. O yüzden biz, birlikte hareket edelim diye yola çıktık. Aksaray, Niğde ve Ereğli’yi de içine alarak. Bir milyon nüfusun üstünde bir nüfusa hitap edebilecek bir havaalanı istedik. Adı da ortak bir isim olarak Hasandağı Havaalanı olsun dedik.  Bölge milletvekilleri ile bayağı mesafe kat etmiştik. Burası Bor’un Obruk köyü civarında bu üç yerleşim merkezine aynı mesafede ortak bir havaalanı yapılmasını istedik. O zaman ki Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım Bey’de sıcak bakmış ve çalışmalar devam ediyordu. Ama bir işi bırakır da takip etmeseniz bir çok proje gibi yarım kalır. Açıkça konuşmak gerekirse, Aksaray havaalanı  karşılığında Hızlı Tren aldı. Yarım saatte havaalanına mı gideceksin? dedi. Tamam ben sana Havaalanına gidecek şekilde otoban yapıyorum, Nevşehir Havaalanına yarım saatte git  dedi. Aksaray Hızlı Treni aldı, Havaalanı için otobanı aldı. Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi’de Havaş’ın otobüslerini kaldırdı, belediye otobüsü koydu, şehrin bir çok  yerinden havaalanına servis yapıyor. Niğde ve Bor Belediyesi de servis koyar, biri gider birisi gelirdi, arabası ile giden olurdu.  Doğu da bir sürü ile yapıldı, doğru oranın şartları farklı. Doğunun Ankara’ya uzaklığı ile Niğde’nin Ankara’ya uzaklığı bir değil.  Biz Ankara’dan uçak istemiyoruz. İstanbul’dan gelsin, Antalya’dan İzmir’den gelsin yeter Türkiye’ye bağlanırsın. Üniversitemiz sayılı üniversiteler arasına giriyor. Rektörümüzden Allah razı olsun, Üniversitemize ivmeler kazandırdı. Üniversitemize katkısı çok olacak. İş dünyasına katkısı çok olacak. Havaalanı bu memlekete şart. İlime havaalanı yakışır, bunu yok uzaktı yakındı düşünmemek lazım”dedi.

YATIRIMCI İKİ BAKAN GELDİ, MİLLETVEKİLLERİ YOK!
Eleştirilerine devam eden Selamoğlu; Yatırımcı iki tane bakanımız geldi, ama yanlarında  Niğde’nin milletvekilleri  yok. Olmaz böyle bir şey. Milletvekiline hız limiti yok. Ankara’dan 2,5 saatte Niğde’ye gelirsiniz. Biz bir çok bakanı getirdik. Yatırımcı bakanın memlekete gelmesi önemli bir olay. Bir yatırımcı memleketine getirmek kolay değil. Biz hep getirdiğim Bakanlara  söylerdik, “Bakanım Gelenin Heybesine Bakarlar, Ne götürüyorsunuz Niğde’ye” derdim.

BİR KİŞİYİ DAHİ KÜSTÜRECEK LÜKSÜMÜZ YOK!
Hafta sonu İl Kongremiz var, Kongremizin birlik ve beraberlik içinde, geçmişteki küsme darılma konularını bırakmamız lazım. Bir kişiyi dahi küstürecek lüksümüz yok. Teşkilatımıza, delegelerimize, partililerimize seslenmek istiyorum. Birlik ve beraberlik içinde seçilecek arkadaşımıza destek olmalıyız. Önümüzdeki seçimde başarılı olmak için Ak Partimizin birlik ve beraberliğini en yüksek düzeye çıkarmak durumundayız” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim