AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu“Yatırımcı getirebilmek için bu kadar uğraştığımız bir dönemde, haksız bir şekilde yatırımcılarımızı ilimizden kaçıran her kurumla da mücadele etmeye her zaman hazırım” dedi.
 
Milletvekili Muharrem Selamoğlu, son birkaç gündür devam eden Tarım İl Müdürlüğü tayini, Siyasi baskı ve Mera arazileri konusunda, yapılan tartışmalara dair bir basın açıklaması yaptı.
 
Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun yaptığı açıklama aynen şu şekilde ;
 
 
Sevgili Hemşerilerim,
 
         Niğde Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Rasim Yılmaz’ın yapmış olduğu açıklamaları üzülerek okudum. Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz Niğdemizde 5 yıl süresince görevini yapmış ve bu 5 yıl sonunda tayini Çorum Tarım İl Müdürlüğü’ne çıkmıştır. Görevine bundan sonra Çorum İl Müdürlüğünde devam edecektir. Tayini çıkmadan önce değerli yerel basınımızda dile getirilmemiş olan bu tip değerlendirmelerin, tayin çıktıktan sonra gazeteler ve internet sitelerinde yer buluyor olmasını manidar bulduğumu belirtmek isterim.
 
         Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz ile bir mera arazisi konusunda fikir ayrılığına düştüğümüz doğrudur, fakat bahse konu mera arazisi Üniversitemizin arazisinin genişletilmesi için Sayın Çevre Orman Bakanımız Veysel EROĞLU’nun ziyaretleri sırasında Niğde Grand Otelde yapılan bir toplantı sırasında gündeme gelmiştir ve bu arazi ile ilgili Tarım İl Müdürü Cemil Bey’le fikir ayrılığına düştük. Fakat bu fikir ayrılığı ile ilgili tartışma Sayın Bakanımız başta olmak üzere bir çok davetli önünde yaşandı. Niğde Üniversitesinin gelişimi için önemli olduğunu düşündüğümüz bu arazinin Üniversite arazisine katılabilmesi için mücadele ettiğim doğrudur.
 
         Bunun dışında Bor Organize Sanayi Bölgesi yanında 35-40 adet dabak esnafımızın daha sağlıklı şartlarda çalışabilmesi için yapılmasını planladığımız bir alan içinde yine mera arazisi kapsamında bir fikir ayrılığımız olmuştur. Kendisi ne yazık ki görev süresi içerisinde Niğdemizde yapılacak olan yatırımların ve Niğdemize katkı verecek olan kurumlara yapılacak olan yatırımların karşısında durmayı tercih etmiştir. Buna benzer yatırım yapmak isteyen çeşitli firmaların talepleri de dönem dönem olmuş ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından önüne engeller çıkartılmıştır. Fakat Cemil Bey’in bahsetmiş olduğu ve Ankara firması diye tanımladığı firma ile ilgili herhangi bir bağlantımız yoktur. Ama bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada Niğdemize yatırım için gelmiş olan her firma için gerek Tarım İl Müdürlüğü gerekse diğer Müdürlüklerimizle kanunların izin verdiği çerçevede her görüşmeyi yapmayı hemşerilerime bir borç bilirim.
 
         Yatırımcı getirebilmek için bu kadar uğraştığımız bir dönemde, haksız bir şekilde yatırımcılarımızı ilimizden kaçıran her kurumla da mücadele etmeye her zaman hazır olduğumu siz değerli hemşerilerime belirtirim.
 
         Fakat açıklamamın başında da belirttiğim gibi Cemil Bey’in tayini ile ilgili olarak herhangi bir görüşmem veya kendisine istifa etmesi yolunda bir baskım olmamıştır, olamazda. Kendisi 5 yıllık görevini doldurmuş ve başka bir ile tayini çıkmıştır.
 
         Bu vesileyle dün yapmış olduğum açıklamamda belirttiğim gibi yalan yanlış beyanların değerli yerel basınımızda yer almaya devam etmesi halinde hukuk önünde tüm haklarımı iddia sahiplerine karşı kullanacağımı bir kez daha belirtir, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunarım. 

MİLLETVEKİLİ MUHARREM SELAMOĞLU'nun ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÖZDEMİR' in İDDİALARINA CEVABI  İÇİN TIKLAYIN...

TARIM İL MÜDÜRÜ CEMİL USANMAZ'IN BASIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN...

NİĞDE ZİRAAT ODASI BAŞKANI BAYRAM ALİ ÖZDEMİR'in BASIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN...


ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI RASİM YILMAZ'ın BASIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN...


 Sitemize yorum yazamadıklarını yorum bölümünün açılmadığını iddia eden okurlarımız... daha önceki sitemizden kaynaklanan bilgisayarlarında oluşan borhaber adına oluşmuş depolanmış cerezler (cokies) boşaltması gerekmektedir. Bu da google sayfası açıldığında : Araçlar  - İnternet seçenekleri - Sil... butonuna tıklayıp - geçici internet dosyaları - tanımlama bilgisi, geçmiş- form verileri gibi yerlere çentik atarak silinmesini sağlamanız gerekiyor... ondan sonra yorum yazılabilir... Bunun sebebi ise geçmişte eski borhaber.net sitemizin hali bilgisayarınızda depolanmaktan kaynaklanıyor... İlginize teşekkürler...
Editör: TE Bilişim