Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Niğde Şube Başkanı Ömer Demir, Şırnak'ın Uludere ilçesinde terörist zannedilerek öldürülenlerin ailelerine 123 bin lira tazminat ödeneceğinin açıklanmasına tepki gösterdi. 

Uludere'de hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza verilecek olan tazminatın kendilerini üzdüğünü belirten Demir "Niğde İli Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği "olarak,Uludere'de hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza verilecek olan 23 bin TL tazminat 100 bin TL Devlet tarafından bağış toplam 123 bin TL ödenmesi bizi derinden üzmüştür. TürkiyeCumhuriyeti'nin kaymakamı linç edilmiştir. Saldıranlar cezalandırılmadı, aksine ödüllendirildi. Vatanı, bayrağı, milleti için canını ve kanını veren vatan evlatlarının hayatlarını sürdürebilmeleri için verilmesi gereken tazminatlar ödenmiyor. Bunu ne biz ne de hiçbir insanımız kabul edemez." dedi. 

Şehitlerimize 50 bin, Kaçakçıya 123 bin...


Demir konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

"Devletimiz elbette ki Şehit ailesine her konuda sahip çıkmaktadır ama diğer taraftan bakıldığında kaçakçı ile şehit arasında yapılan ödemede büyük bir fark vardır. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve kaybeden şehitlerin ailelerine 50 bin ile 75 bin TL arasında tazminat verilirken, şehidimizin ailesine aylık 450 TL maaş ödenirken diğer taraftan ülkemizde kaçakçılığın suç olduğunu bilen ve vergi kaçıran, devletin her türlü güvencesinden faydalanan bu kişilere tazminat verilmesi, şehit ailelerini derinden üzmüştür." diye konuştu.



Editör: TE Bilişim