Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol'ü makamında ziyaret ederek, köylere yönelik yapılan çalışmaları değerlendirdiler.



Gerek köydes Programı, gerek KOP Programı ve gerekse il özel idaresinin kendi öz kaynakları ile yaptığı çalışmaların masaya yatırıldığı ziyarette Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, İl Özel idaresine 2012 yılı öz bütçesinin dışında KOP Projesi kanalıyla 8 milyon, köydes Projesi kanalıyla 3 milyon lira gibi bir ödeneğin aktarıldığını, aktarılan ödeneğin köye yatırım olarak ihtiyaçlar ve öncelikler doğrultusunda kullanıldığını belirtti.

Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ziyareti esnasında yaptığı değerlendirmesinde şunları kaydetti: "Zaman buldukça köylülerimizin sorunlarını dinliyor, yakinen takipçisi oluyoruz. Bizim köy hakkındaki düşüncemiz şehirde ne varsa köyde de onun olmasıdır. Bunun için çalışıyoruz. İl Özel İdaremiz eliyle köylerimize yol, içme suyu, kanalizasyon, tarımsal sulama gibi temel faaliyetleri gerekleştirirken bunun yanısıra köylünün sosyal ihtiyaçları için de çalışmalar yapılıyor." dedi.

KOP Kapsamında 8 Büyük Yatırım

Kavaklıoğlu, "Konya Ovası Projesi kapsamında ilimize yapılacak 8 büyük yatırımı konuştuk. Ankara ayağında yaptığımız çalışmalarımızın bu şekilde somutlaşıp halkımıza geri dönmesi bizleri memnun ediyor. Tarımsal altyapı anlamında bu yatırımlarla bir çok köyümüzün sulama sorunu ortadan kaldırılacak, eski vahşi sulamanın yerini modern kapalı sistem sulama tesisleri alacaktır." diye konuştu.

köydes Köy Yollarına Harcandı

Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, "Bir diğer önemle üzerinde durduğumuz konu köydes Projesi idi. Proje kapsamında ilimize 3 milyon 56 bin lira ödenek sağladık. Bu ödenek bildiğim kadarıyla köy yollarının iyileştirilmesi ve standardının geliştirilmesinde kullanıldı. Burada birkaç ana başlığını zikrettiğim çalışmaların yapılabilmesi için Bakanlıklar nezdinde yoğun bir mesai vererek gerekli ödenekleri ilimize kazandırdık. Bu ödeneklerin israf edilmeden ve önceliklerine göre kullanımı da kuşkusuz son derece önemlidir. Burada Sayın Valimizin ve genel sekreterimizin gerekli hassasiyeti gösterdiğini izliyorum. Bundan dolayı da son derece memnunum. İlimize kazandırılacak projelerin hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.


Genel Sekreter Ali Nebol ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın vekilimizin idaremizi ziyaret etmesi, yaptığımız ve yapacağımız hizmetlere ilişkin değerlendirmeleri, köye ve köylüye verdiği önemi bir kez daha göstermiştir. Bizler ilimize aktarılan ödenekleri şeffaflık içerisinde bir kuruşunu bile boşa harcamadan imkanlar dahilinde en verimli bir biçimde kullanmaya özen gösteriyoruz. Köylerimizin ihtiyaçları belli. Muhtarlarımızın talepler var. Bu talepleri önceliklendirerek bütçe imkanları elverdiği ölçüde sırasıyla yaparak köylümüze teslim ediyoruz." dedi. 



Editör: TE Bilişim