AK Parti Niğde Belediye Başkan Aday Adayı Sebahattin Altındağ Belediye Başkanlığına neden aday olduğunu anlattı.

 

Niğde’de yaşıyoruz ve Niğde’de alınan kararların etkilerini Niğde de yaşayanlar olarak bizlerde görüyoruz. Ben Niğde ile ilgili kim sorarsa hangi dönemde olursa olsun Belediye başkanlarımızla ilgili Niğde’ye belli ölçülerde hizmet etmiştir derim. Niğde şimdiye kadar 2 CHP, 1 MHP şimdide Ak Parti dönemi geçirdi. Ben bir mühendis olarak yaşadığım şehirle ilgili eleştiride bulunmak zorundayım. Doğru gitmeyen şeyleri eleştirel bir gözle izliyorum. Bu eleştirimi duyanlar Niğde’yi eleştiriyorsun ama elini neden taşın altına koymuyorsun diyerek Niğde siyasetine katılmamı istediler. Bir dönem Ak Parti il başkanlığı için konuşuldum fakat Ahmet Özmen kardeşimiz seçildi. Bir şekilde siyasete motive edildim, böylece aktif siyasete girmiş oldum” dedi.

 

NİĞDENİN SORUNLARINA KAYITSIZ KALAMADIM

Ben Niğde’ye yaptığım işlerle zaten hizmet ediyorum diyen Altındağ; “Onay Kent projemiz özel sektörün Niğde’de gerçekleştirdiği en büyük projelerden biri,her türlü sosyal donatıları ile Niğde için bir şehircilik ve yapılaşma örneğidir. İlimizde Enginar konservesi üretiyoruz. Enginar Niğde’de ne üretiliyor nede tüketiliyor ama biz Niğde’yi seviyoruz, onun için tesisimiz burada. Niğde’de istihdam oluşturmayı, Niğde için üretmeyi seviyoruz. Niğde’de enginar konservesini üretip Tüm Türkiye’ye satıyoruz. Niğde gazozundan sonra Niğde’nin ulusal markası ”Altındağ enginar” olacak inşallah. Biz  Niğde için üretmeyi gelişimine katkı sağlamayı seviyoruz, Ancak gelişim hızındaki bu yavaş gidiş ve aksama beni bu konuda karar almaya zorluyor. Niğde’nin sorunlarına kayıtsız kalmama adına Belediye Başkanlığı için aday adayı oldum” diye konuştu.

 

YAŞADIĞIM ŞEHRİME HİZMET ETMEK İSTİYORUM

Belediye başkanlığı konusunda ısrarcı olduğunu belirten Sebahattin Altındağ; “Bu işi yapmak istiyorum, Niğde için projelerim var, Niğde’nin sorunlarını da çözüm yollarını da çok iyi biliyorum. Sorunları çözebileceğime inanıyorum ve Mimar ve mühendislerden oluşan çok ciddi bir kadro ile bir beş yıla talibim” diyerek neden Ak Partiyi tercih ettiğini de anlattı.

1992 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliğine girdim. 1994 yılında da Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Çok kısa sürede İstanbul’un çok ciddi sorunlarını çözmüştü. O dönemde Büyükşehir Belediyesi İstanbul’da okuyan öğrencilere burs veriyordu. Bende bu burs için başvurdum ve iki yıl burs aldım. Ülkeme ve şehrime olan bu borcu hizmet ederek geri ödemek istiyorum. O günden sonra Başbakanımızın bu güne kadar tüm siyasi dönemlerini takip ettim. Başbakana olan gönül bağım o zamanlarda bağlandı ve bubağ hiçbir zaman kopmadı.

 

Yönetimine talip olduğunuz şehri, Niğde yi nasıl buluyorsunuz?

Niğde de ciddi sorunlar olduğunu belirten Altındağ; “Son 10 yılda AK Parti hükümetleri döneminde tüm Türkiye’de müthiş gelişmeler kaydedildi ve birçok şehir ciddi bir büyüme kaydetti. Yaşanabilir çok güzel şehirler oluştu bu şehirlerden çevremizde de var. Niğde bu 10 yıldan yeterince nemalanamadı. Ben son beş yılda şehre hizmet eden belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.Bu dönemde gerideki 15 yılda yapılanlardan daha fazla hizmet etti. Yeterli mi? derseniz yeterli değil. Niğde’nin alt yapı sorunu var, sosyal ve kültürel alan eksikliği var, spor altyapısı eksikliği var. Niğde’de bir tane çim saha var. Neden profesyonel bir takım yok?derseniz,olmasının imkânı yok; çünkü saha yok. Benim çocukluğumda Niğde Spor 2.ligdeydi. O zamanlar spor alanı sorunu yoktu. Bu kadar yapılaşma olmadığı için boş araziler ve cayır alanları gençlerin ve çocukların spor alanıydı. Şehirler büyüdükçe bu alanlar yok oldu. Burada artık yerel yönetimler devreye girmeli ve modern spor alanları oluşturmalıdır. En yakın il Nevşehir’le Niğde’yi kıyaslarsak, Nevşehir de 16 adet çim saha var. Nevşehir spor kulüplerinin kamp yaptığı bir il olmaya başladı. Sadece futbol için değil bütün sporlar için alanlar oluşturmak lazım. Biz 3 bin metrekare üzerine kurulabilen tip bir spor alanı projesi hazırladık ve Bunları birçok mahalleye yapacağız inşallah ” dedi.

 

NİĞDE’NİN ACİL SORUNU NEDİR?

Niğde’nin yerleşim olarak dar bir alanda sıkıştığına vurgu yapan Sebahattin Altındağ; “Niğde hala üç katın yıkılıp beş katın yapıldığı bir şehir durumunda, Niğde’nin açılması genişlemesi gerekiyor. Açılması için yeni yolların yapılması gerekiyor. Bununla ilgili Niğde için mega proje sayılacak çalışmalarımız var. Şehri jeolojik olarak çok daha güçlü çok daha sağlam, güvenli bir bölgeye taşıyacak ve gelişimini bu bölgeye kaydırarak çok daha geniş alanlara yayacak mega bir projemiz var” diyen Ak Parti Niğde Belediye Başkan Aday Adayı Sebahattin Altındağ, aday olarak belirlendiğinde mart 2014 de yapılacak olan secimi kazanma açısından hiçbir endişesi olmadığını da söyledi.

 

ORGANİZE SANAYİ VE ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ NELER DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ.?

Niğde’nin tercih edilebilir bir şehir haline getirmenin önemine değinen Altındağ; “Niğde’yi sadece sanayicinin değil üniversite öğrencisinin de tercih edeceği cazip bir şehir haline getirmek gerekiyor. 115 bin nüfuslu Niğde’de 20 bin öğrenci var. Biz Niğde’de 20 bin öğrencimizi misafir ediyoruz.  Niğde,maalesef öğrenciler tarafından tercih edilen bir şehir değil. Neden?Sosyal, kültürel ve spor alt yapılarının eksikliğinden kaynaklı bir sorun bu. Sanayiciye baktığınızda onunda tercih etmeme sebebi farklı olsa da yine bu tür alt yapılardan kaynaklı. Organize sanayi bölgemizde yeterli alan kalmadı. Mevcut alanlar doldu. Yeni bir organize sanayi bölgesine ihtiyaç var. Niğde’de sanayiciye, yatırımcıya, girişimciye sahip çıkan komple bir anlayışın değişmesi lazım bu konuyla da ilgili düşüncelerim var. Birçok sanayicinin kişisel ve yerel yönetim hatalarından başka şehirlere giden yatırımlar oldu maalesef. Bunlar kurumlar arası diyalogla çözülebilir aşılmayacak sorun yok. Niğde bir tarım şehriyse tarıma dayalı sanayi yatırımları ile ilgili bir organize sanayi oluşması lazım” dedi.

 

Siz Melendizlisiniz. Niğde merkez de önemli bir Melendizli nüfuz var onların katkısı ne olacak?

Melendizliler Derneği’nin halen başkanı olduğunu söyleyen Sebahattin Altındağ; “115 bin nüfuslu Niğde Merkezin 45 bin nüfusu Melendizli hemşerilerimizden oluşuyor. Melendizlihemşerilerimi Niğde’nin merkezinde yok saymak imkânsız. Onlarında bu yerel yönetime katılması ve katkı sağlaması gerekiyor. Ben derneğin son bir yıldır başkanlığını yürütüyorum. Derneğimizle 1. Melendizçalıştayı yaptık o çalıştayda da ortaya çıkan sonuçların tamamının sonuçlarını da aldık. Tespit ettiğimiz eksikleri giderme noktasında çözüm arayışlarımız milletvekillerimizin de katkılarıyla çözüldü. Eğitimle ilgili sıkıntılarımız çözüldü. Tepeköy-Çiftlik yolunun ihalesi yapıldı. Derneğimiz bu hizmetlerin alınması konusunda ciddi bir kamuoyu oluşturdu. Aday adaylığım konusunda da yine derneğin etkisini ve gücünü arkamda hissediyorum.

 

Halkın sizi sevmesi için sadece hizmet yeterlimi ?

Mevcut Belediyenin çalışmaları hakkında da fikirlerini belirten Altındağ; “Mevcut Belediye başkanımızın çalışmalarını başarılı buluyorum. Niğde’ye hizmet etmek için de kim ne yapmışsa herkese teşekkür ediyorum. Ben aday seçilmem ve seçimleri kazanmam durumunda Niğde’ye hizmet edecek mimar ve mühendislerden oluşan bir kadro hazırladık. Artık hizmet yapmak, proje üretmek kadar halkın gönlüne girmekte gerekiyor. Biz halkımızla birlikte bir gönül köprüsü oluşturacağız. Bizim bir istişare heyetimizde olacak ve çok güçlü bir ekibimiz olacak ve ben ekibime güveniyorum” diye konuştu.

 

Adaylar arasında kendinizi şanslı buluyor musunuz?

Ak Parti’de 10’a yakın aday olduğuna dikkat çeken Altındağ; “Bu demokratik bir hizmet yarışı. Mevcut başkanımız da, ben dâhil olmak üzere diğer adaylarda demokratik haklarını kullanıyorlar. Hepimiz Niğde’ye hizmet için bu yola çıktık. Sayı ne kadar çok olursa olsun Partimiz bu işi en iyi yapacak arkadaşı seçecektir.Bu şehre şu ana kadar yaptıklarım, eğitimim, hâlen sürdürdüğüm iş hayatım, sosyal hayatım, kadromlave şehre katacaklarımla kendimi bu iş için yeterli buluyorum” dedi.

 

Niğde de eksikliğini düşündüğünüz sosyal ve kültürel eksiklikler nelerdir siz neler yapacaksınız?

Ben iki şeye üzülüyorum birincisi ‘Yine Yeşillendi Niğde Bağları’ türküyü dinlediğim zaman üzülüyorum ve hüzünleniyorum. Niğde bir zamanlar şarkılara konu olacak kadar güzel ve yeşil bir kentmiş ama maalesef çevre illere bakınca kişi başına düşey yeşil alanda çok daha gerilerde kaldık diyerek Niğde’nin yeşil alanlarının daraldığına dikkat çekti. İkinci bir konunun da Niğde’nin ‘Küçük şirin şehir’ diye tanımlanması artık beni mutlu etmiyor diyen Sebahattin Altındağ artık bu tanımlamaya üzülüyorum. Artık Niğde küçük şirin şehir olmaktan çıkmalı yaşanabilir ve gelişmiş modern bir il olmalı. Şehrin bunu yapacak potansiyeli var bizim de bunu yapabilecekteknik kadromuz ve ortaya koyduğumuz güçlü irademiz var.

Niğde benim çocukluğumda festivaller şehri idi. Son dönemde şehrin hiçbir festivali kalmadı.  Kayardı cuması, tepeviran cuması, kırbağları cuması başta olmak üzere bazı tarım ürünlerinin tanıtımını yapacak festivallerde yapılmalı dedi.

Niğde’nin turizm ve kültür alanında ciddi eksikleri olduğunu belirten Altındağ; “Bizim kadınlara, gençlere ve engellilere yönelik projelerimiz var. Sosyal ve kültürel anlamda ayrıca meslek edindirme anlamında süreklilik sağlayacağımız projeler ürettik. Niğde’nin tanıtımı ve tarihiyle ilgili çalışmalarımız olacak. Niğde’de tarih kenara atılmış durumda. Cullaz Sokak’ta tarihi Niğde evlerinin restorasyonu yapılıp Açık Hava Kültür Merkezi haline getirilmeli. Buralar hizmet edebilir hale gelmeli yok olmamalı. Niğde Kalesinin halkın kullanımına açık hale getirilmeli. İnsanlar aileleriyle gidip orada vakit geçirebilmeli. Niğde’nin acil mesire alanlarına ihtiyacı var. Niğde de yaşayan memur ve işçilerin hafta sonunu değerlendireceği alanlar yok. Kişi başına düşen yeşil alanı arttırmayı hedefliyoruz.

 

Niğde de bir büyük alışveriş merkezinin olmamasının büyük eksiklik olduğunu da belirten Altındağ; “Öncelikle imarla ilgili sorunların hallolması gerekir. Niğde’ye Nahita A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak bir alışveriş merkezi kazandırma çabamız devam ediyor. İmarla ilgili bir sorun var onu çözebilirsek Alışveriş Merkezi yapacağız.

 

Aile hayatınızdan bize bahseder misiniz.?

Aile olgusuna büyük bir önem verdiğini söyleyen Altındağ bu konuyla ilgilide şunları söyledi;  Benim 2 kız bir erkek evladım var. Ben yorgunluğun ve iş stresinin çocuklarla birlikte atılacağına inanan biriyim. İş olarak birçok alanda iş yapıyorum yoğun çalışan biriyim ama dinlenme alanım ve zamanım ailemle geçen zamandır. Aile kavramı benim için çok önemlidir.Geniş aile yapısını oluşturan tüm aile bireylerimizle olan bağlarımda kuvvetlidir. Sadece eşim ve çocuklarımla sınırlı değil, annem babam,  kardeşlerim le de sıkı bir bağla bağlıyım ve diğer yakın akraba ve dostlarımla sürekli yanlarında olarak yakın ilişkiyi devam ettirmeye gayret ediyorum.

 

Niğde’de kısmet olurda Belediye başkanı olursanız ilk yapacağınız iş nedir, nereden başlayacaksınız?

Sebahattin Altındağ; “Mühendis olarak plansız yapılan hiçbir işin başarıya ulaşacağını düşünmüyorum onun içinde ilk olarak, Niğde belediyesine ‘Kurumsal Stratejik Plan’ hazırlayıp kısa, orta ve uzun vadede hangi sorunları çözeceğiz?  Sorusuna cevap bulacağız. Çözüm ve yatırım önceliklerimiz neler olacak bunları değerlendireceğiz. Durum tespiti yapıp, neredeyiz? Nereye varmak istiyoruz ve neleri kullanarak yapacağız bütün bunları planlayacağız” dedi.

Niğde’de büyüdüm, Niğde’de yaşadım Niğde’nin sorunlarını çok iyi biliyorum çözümlerini de biliyorum. Sebahattin Altındağ’ı seçmek sadece şahsımı seçmek değil benimle birlikte çalışacak güçlü bir kadronun da tercihi olacaktır. Ben ekip çalışmasına inanıyorum liderliğini yapacağım bu vazifenin sorumluluklarının farkındayım. Görev verilmesi durumunda teşkilatımız ve ekibimle saha da yapacağımız gayretli çalışma ile Ak Parti oylarını mevcut durumundan yukarıya taşıyacak ve şehri yaşanabilir modern bir kent yapacağımıza inancım tamdır.

*************************************************

SEBAHATTİN ALTINDAĞ KİMDİR

 

1972 yılında Niğde Asmasız Köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Niğde’de tamamladıktan sonra 1992 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği bölümüne gererek, 1997 yılında bu okuldan “Harita Mühendisi” unvanıyla mezun oldu.

 2011 Yılında SPK’nın açmış olduğu uzmanlık sınavlarını kazanarak Gayrimenkul Değerleme Uzmanı oldu. Askerlik vazifesini yaptığı  1999 yılına kadar İstanbul’da ortağı olduğu Altınkaya Ltd.Şti ile  harita ve mühendislik hizmetleri veren  şirketiyle çalışma hayatına atıldı.

Gençlik yıllarından itibaren aktif sosyal hayat, girişimcilik ve şehircilikte iç iç e bir yaşamı tercih etti.

1999-2002 yılları arasında Niğde Belediyesi İmar Müdürlüğünde Kontrol Mühendisi olarak görev yaptı. Aynı zamanda bu yıllar, yerel yönetimler, Kentsel altyapı, planlama ,şehircilik ve yanlış şehircilikten kaynaklanan toplumsal sorunlara ilgi duyup teşhis ve çözüm için projeler üzerinde çalıştığı dönemlerdir.

2002’de kurucu ortağı olduğu mimari proje, mühendislik hizmetleri ve markalı konut üretimi yapan Onay A.Ş. ve Grup Şirketleri’nin yönetim kurulu üyeliğini, 2011 yılından beride Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Niğdeli 51 işadamı ile kurulan Nahita A.Ş.’nin 2010 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte. Türkiye genelinde farklı şehirlerde 100 den fazla köyde kadastro çalışmalarını sorunsuz şekilde tamamlayan ve ülke genelinde halen kentsel altyapı ve mühendislik hizmetleri sunan Özgün Mühendislik Ltd. Şti.’nin şirket müdürlüğünü yapmaktadır.

Niğde de  üretme ve burada istihdam oluşturma adına ilimizde kurduğu “Altındağ Enginar” markasıyla enginar konservesi üretimi yapan gıda firmasının da şirket müdürlüğünü yapmakta. Gıda şirketiyle bölgede tarımı dahi yapılmayan enginarı buraya naklederek işliyor, üretmiş olduğu  ürünü tüm Ülkemizde, ulusal market zincirlerine buradan sevkini gerçekleştirmektedir.

Niğde’de sadece kendisi  için değil çevresi için, yaşadığı  İl için üretmeye, paylaşmaya ve hep istihdam oluşturmaya gayret etmektedir.  Şehrin sosyal yaşamında ve sivil toplum oluşumlarında sürekli olmaya ve  katkı sağlamaya çalışmıştır.  2007-2009 Yılları arasında “Niğde Genç Sanayici ve İşadamları Derneği” Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. Halen birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev yapmaktadır.

Niğde merkez nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan guruplardan Çiftlikli (Melendizli) hemşerilerine hitap eden STK olan “Melendizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği”nin başkanlığını yürütmektedir. Niğde de  birçok branşta sportif faaliyetler yürüten “Veteran Spor Kulübü” nün başkan yardımcılığını yürütmektedir.  Meslek odaları, dernek gibi sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde bulunmaya, destek olmaya, aktif olarak çalışmalar yürüterek katkı sağlamaya devam ediyor.

Evli ve 3 çocuk babası olan Altındağ,  Aile kavramına büyük önem vermekte. Ailesiyle birlikte vakit geçirmeyi çok seviyor, Futbol, yüzme, masa tenisi, savunma sporları gibi  spor dallarına ilgi duyuyor ve yapmaya gayret ediyor.


DAHA ÖNCEKİ HABERLERİMİZ İÇİN MANŞETLERE TKLAYIN














KİŞİSEL WEB SAYFASI

FAKEBOOK SAYFASI 


























Editör: TE Bilişim