Niğde Milletvekili Doğan Şafak’tan, Nabi Avcı’ya “Hoş geldin” Mesajı: “Ömer Dinçer’in Göremediği Kusurlar, Sizi Çok Uğraştıracak”


CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak,
bakanlık koltuğuna oturan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, Ömer Dinçer’in görmezden geldiği kusurları hatırlattı; öğrencilerin ve velilerin haklarını savunduğu açıklamasında kendisini zor günlerin beklediğini belirtti.

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde merkezinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun ek bina inşaatının ne zaman bitirileceğini bir süre önce Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer’e sormuş ve bakanlığın sorunu acilen çözüme kavuşturmasını talep etmişti.

Milletvekili Doğan Şafak, okulun ek bina inşaatı bitene kadar mevcut ısınma sorununun nasıl giderileceğini sormuş; yaz aylarında başlanmayan bina inşaatına kış aylarında devam edilmesine isyan etmişti.

Doğan Şafak, “İnşaat bitene kadar ısınma sorunu çözülmediği takdirde çocukların daha fazla mağdur edileceğini” sözlerine eklemişti.

Şafak’ın, okulla ilgili ısınma sorununu Milli Eğitim Bakanı’na aktardığı günlerde okul idaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tatmin edici bir açıklama yapılmamıştı.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, kabine değişikliğinden önce Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesine gelen yanıt ise şoke etti.

Bakanlık Yaşanan Mağduriyeti Görmezden Geldi…

CHP’li Şafak’ın sorularına yanıt veren Eski Bakan Ömer Dinçer, “Niğde Valiliği’nce konuya ilişkin olarak; Merkez Cumhuriyet İlkokulunun ek bina inşaatının olmadığı, öğrencilerin rahat bir şekilde giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla 20.11.2012 tarihinde merdiven yapımının tamamlandığı, söz konusu yapım işinin eğitim öğretimi engelleyici bir durum oluşturmadığı, okulun ısınma sorununun bulunmadığı ve kömür kalorifer sisteminin doğalgaza dönüşümünün yapıldığı belirtilmektedir” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, bu yanıtın üzerine Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya şu mesajı verdi: “Sayın Bakan, koltuğunuz hayırlı olsun, ancak biliniz ki sizi çok zor günler bekliyor. Kendi sorumluluğundaki okullardan bihaber bir bakandan görevi teslim aldınız. Sayın Dinçer’e; okullarda yaz ayında başlanmayan inşaata neden soğuk havalarda başlanıyor, çocuklarımız okullarında üşüyor, hastalıklar artacak, eğitim zorlaşacak, ısınma sorununu nasıl çözeceksiniz? diye soruyoruz, karşımıza ‘yok öyle bir şey’ diyen umursamaz yanıtıyla çıkıyor. Veliler, Okul Aile Birliği, Niğde basını yalan söylüyor ya da hayal görüyor, sadece Ömer Dinçer gerçeği biliyor, öyle mi..!

Şafak’tan, Yeni Bakan’a Mesaj Veren Konuşma

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ile yaptığımız görüşmede, Ömer Dinçer’den koltuğu devralan yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bir mesajınız olacak mı sorumuza ise şöyle yanıt verdi: “Sayın Nabi Avcı; bu koltuğu binlerce velinin, öğrencinin ve öğretmenin ‘illallah’ ettiği bir bakandan devraldı. Umarım, tutumu sorunları yok saymak, görmezden gelmek, okulsuz eğitimi düşlemek yerine; sorunları öncelikle anlamak, ailelerin ve öğrencilerin taleplerini dinlemek üstüne kurulu olur. Demokratik ve öğrenci merkezli eğitim, kuma kafasını gömen değil; eğitim dünyasıyla işbirliğine giden bir yönetim anlayışından geçecektir. Yeni Bakanın ülkemize hayırlı olup, olmayacağını ilerideki günlerde göreceğiz” dedi.


 

Editör: TE Bilişim