CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak 9 Eylül Cumhuriyet Halk Partisinin Kuruluş Yıldönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Şafak mesajında şu görüşlere yer verdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi, 9 Eylül 1923'te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve Atatürkçü ve sosyal demokrat siyasi görüşünü benimsemiş olan Türk siyasî partisidir.

 

Çok partili düzene geçiş sürecinde tek parti iktidarını sürdürmüş ve Türkiye'de en uzun süre iktidarda bulunmuş parti olan, Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak da anılır.

 

1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik CHP'nin dört temel ilkesi olarak benimsendi. 1935 yılında Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri de eklenerek partinin temel ilkeleri altıya çıkarıldı. Bu ilkeleri simgeleyen altı ok da, CHP'nin simgesini oluşturdu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’yi kurdu. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasisini inşa etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için çalıştı, çalışıyor ve gelecekte de çalışacaktır.

 

Cumhuriyet Halk Partisi zor günlerin partisidir. Bu zor günlerde, halkımızın, CHP'ye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle, yılmadan, vatanımız için her türlü fedakârlığı yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarının korunması için çalışacağız.

 

Cumhuriyet devrimi ve kazanımlarının yok edildiği bir süreci yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi döneminde, ülkemizin kazanımlarını, vatanı düşünmeden, AKP’nin kendi çıkarları için sattıklarını, iktidara geldiğimizde birer birer tekrar alacağız.

 

Teröre karşı, emperyalizme karşı, haksızlıklara karşı, omuz omuza, adım adım durmadan ilerleyeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle;

 

Ulu Önder Atatürk’ü, İnönü’yü, Ecevit’i şükranla anıyor, Deniz Baykal’a, Kemal Kılıçdaroğlu’na ve 9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan tüm yurtseverlere saygı ve selamlarımı sunuyorum.


 

Editör: TE Bilişim