CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.


Doğan Şafak açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

Türkiye 1993 yılı başlangıcında kara günler geçirmiştir. Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü Uğur Mumcu’ da 1993 yılında bundan tam 19 yıl önce hain bir saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmiştir. Bu acı kayıp ülkemizi yasa boğmuştur.

Uğur MUMCU; bağımsız Türkiye mücadelesi veren, işçicin, emekçinin yanında yer alan, haksızlığa boyun eğmeyen, vatansever, çağdaş bir ülke için tam bağımsızlık ilke ve inancını benimsemiştir.

Uğur Mumcu’nun ölümden sonra, Cumhuriyet Halk Partisi, Faili Meçhul Cinayetler başta olmak üzere şüpheli pek çok cinayetin aydınlatılması için 9 Şubat 1993 tarihinde “Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu” ve 1997 yılında Uğur Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu” kurmuş ve raporlar hazırlatmıştır.

Bu vesileyle şunu dile getirmek isterim. Cumhuriyet Halk Parti olarak, Faili meçhul cinayetler ve yolsuzluklar karşısında sessiz kalmayacağız.

Ulusal bütünlüğün sürdürülmesi, tam bağımsızlığın sağlanması için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Uğur Mumcu’yu unutmayacağız ve yaşatarak, unutturmayacağız.

Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin korkusuz savunucusu, karanlığa karşı fikirleriyle, kalemiyle mücadele veren Uğur Mumcu’yu özlemle ve suikast sonucu hayatını kaybeden tüm gazetecileri saygıyla anıyorum.


Editör: TE Bilişim