CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, 18 ve 19 Ağustos’ta, Niğde’nin merkezine  bağlı Hacıabdullah, Bağlama, Hasaköy, Alay, Kiledere  bölgelerindeki aşırı yağış ve sel in yol açtığı maddi zarar nedeniyle, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve olmayan çiftçilerin kayıplarının giderilmesi için Ankara’daki taleplerini Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker’e iletti.

 

Milletvekili Şafak, yazılı soru önergesiyle, Niğdeli üreticinin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne bağlı olsun ya da olmasın, üreticilerin karşılaştığı afet sonrası durumla ilgili Bakanlığın acil bir çalışma yürütmesini talep etti.

CHP Milletvekili Doğan Şafak, Bakan Mehdi Eker’e açıkça çözüm yolunu işaret ederek, aşırı yağış ve selden etkilenen üreticinin elektrik ve banka kredi borçlarının ertelenmesi için yetkili kurumlarla ortak işbirliğinde bulunulması önerisini getirdi.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi EKER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 20.08.2014

 

Doğan ŞAFAK
Niğde Milletvekili

 

18-19 Ağustos 2014 tarihlerinde Niğde İlimizin merkeze bağlı Hacıabdullah, Bağlama, Hasaköy, Alay, Kiledere  bölgelerinde yaşanan aşırı yağış ve ortaya çıkan f nedeniyle; Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS’ye) kayıtlı olan ve olmayan çiftçilerimiz ürünleri zarar gördüğünden dolayı büyük bir maddi zarara uğramışlar. Tarımsal sulamada kullandıkları Tesisat ve donanım malzemeleri kullanılamaz hale gelmiştir.

            Bu çerçevede mağduriyetlerin acilen giderilmesi açısından, aşağıdaki sorularımın cevaplandırılmasını arz ederim.

 1-      18-19 Ağustos tarihlerinde aşırı yağış ve fırtınadan dolayı zarara uğrayan çiftçimizin  mağduriyetini giderecek bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

 2-      Bakanlık olarak ÇKS Sistemine kayıtlı bulunan ve herhangi bir kaydı olmayan     çiftçimizin ürettikleri ürünlerinin afet sonrası durumu ile ilgili bir çalışma yapacak tamısınız? Açıklar mısınız.

3- Niğde ilimizde aşırı yağış ve fırtına sonrası çiftçimizin ürünleri zarar görmüştür. Bakanlık olarak bu bölgedeki çiftçimizin elektrik borçları, banka kredi borçları gibi bir çok borçlarında erteleme yapılması hususunda ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşme yapılması için girişimlerde bulunmayı düşünüyor musunuz?

 Daha önceki haberimiz için aşağıdaki linke tıklayın

Hem Hayvanları, Hem Ürünleri Telef Oldu





Editör: TE Bilişim