CHP Bor Seçim Koordinasyon Merkezi’ni açtı. Açılışta Şafak, iktidara yüklenerek, Bor’u ihmal edenlere soruyorum; “Akkaya ne oldu, Şeker Fabrikası’nı ne zaman satıyorsunuz?” diyerek Bor’a özel projelerini açıkladı.

 FOTOĞRAFLAR SAYFANIN ALTINDA

07 Haziran’da yapılacak yerel seçimler için CHP, Niğde’de en iddialı parti olarak seçim çalışmalarını yürütüyor.

Geçtiğimiz hafta Niğde Merkez’de seçim startını veren CHP, bugünde Bor’da gövde gösterisi yaptı.

500 aşkın partilinin katıldığı “Bor Birleşiyor – CHP Seçim Koordinasyon Merkezi” açılışında Şafak, iktidarı Bor üzerinden vurdu.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından, milletvekili adayları ile, ilçe başkanları ve belediye başkanları kürsüye çıkarak Borluları selamladılar.

Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi kısa bir konuşma yaparak, partililere seslenerek, Bor’da büyük bir başarıya imza atacaklarını ifade etti.

İl Başkanı Adem; “7 Haziran İktidarın Yıkıldığı Gündür!”         

CHP’nin genç İl Başkanı Erhan Adem’de açılışa özel kısa bir konuşma yaparak, hafta sonu açıklanan CHP Seçim Bildirgesi’ni vatandaşlarla paylaşarak “İktidarı büyük bir korku saldı. Haziran’da yapılacak seçimlerde yıkılacaklarını biliyorlar. Bu yüzden saldırganlaşıyorlar, bu yüzden korku salıyorlar. Ama kaybedecekler, Niğde’de kaybedecekler, Anadolu’da kaybedecekler, Türkiye’de kaybedecekler! Yalanla, hileyle ülkeyi yönetemeyecekler. Müjdeler olsun ki 7 Haziran AKP İktidarının yıkıldığı gündür! CHP’nin halk iktidarının kurulduğu gün olacak!” dedi.

Sevgi Özbek; “ Sağlıkta halkın yanında olacağız…”

CHP 2. Sıra Niğde Milletvekili Adayı Sevgi Özbek ise yaptığı konuşmada partisinin seçim beyannamelerinden alıntılar yaparak, Niğde’nin sorunlarını çözeceklerini ifade etti. Özbek; “Halkımızdan Genel Sağlık Sigortası kapsamında alınan payları almayacağız. Sağlığı ticarileştirmeden, sosyal devlet olacağız. Asgari ücret 07 Haziran’dan sonra 1500 lira olacak! Bu yüzden sizden destek istiyoruz” dedi.

Şafak’tan İktidara Hatırlatmalar…

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, kürsüye geldiğinde büyük bir coşkuya sebep oldu. Konuşması sık sık sloganlarla kesilirken, Bor eksenli konuşması dikkatle dinlendi.

Akkaya…

Şafak; “Akkaya yıllardır pislik içinde, kanser saçıyor! Son yıllarda şiddeti iyice arttı. Şimdi Akkaya’yı çözeceğiz diyorlar. Neredeler? 13 yıldır aklınız neredeydi? Siz Borluları aptal mı sandınız? 3 yıl önce sorunu TBMM gündemine taşıdım. Temizlenecek dediler! Akkaya yoksa kokmuyor mu? Sadece Akkaya bile Borluların iktidara ders vermesi için yeterlidir! Borlu kanserden, kötü kokudan kurtulmak istiyor. AKP ise sadece bu çevresel ve sağlık felaketini izliyor!”

Şeker Fabrikası…

“ İktidar şeker fabrikasını satılacaklar arasına koymuş. Yaptıkları en iyi iş satmak zaten. 2012 yılında konuyu Türkiye gündemine taşıdık. Şimdilik satışı durdu. Ama emin olun birkaç yandaşlarına 7 Haziran’dan sonra peşkeş çekecekler! Eğer biz iktidara gelmezsek! Borlunun helal lokması ile oynayacaklar, Bor’un ekonomisine dinamit koyacaklar! Şimdi gelsinler de Bor Meydanı’ndan halka söylesinler “Şeker Fabrikası satılacak mı, satılmayacak mı?” Cevap veremezler, çünkü onlar kapıkulu, bizlerse üyelerimizin seçtiği milletvekiliyiz, bu toprakların çocuğuz! Onlar satacak ama biz 7 Haziran’dan sonra şeker pancarından kotayı kaldıracağız, üretimi artıracağız, işçiler alacağız! Yapmazsak hesap sorun bize, ama bu hale getirenlerin de yakasına yapışın!”

Askeri Fabrika…      

“Askeri fabrikanın kapasitesini düşürdüler, neredeyse kapatacaklar! Milli Savunma Bakanı’na yazılı soru önergesi sordum, verdikleri cevap net değil! Bunların derdi Bor felan değil! Olsaydı 13 yıldır en fazla Bor’a zarar veren, ihanet eden AKP olmazdı. Bor göç veriyor, Bor ekonomisi küçülüyor! Çözüm olacakları yerde Bor’a daha fazla ne kadar zarar veririz diyorlar! Kıymetli Borlular, Bor’un bütünsel kalkınması CHP iktidarlığı döneminde bizzat şahsi olarak, takip edeceğim iş olacak…”

Mazot 1.5 TL…

“Bunlar hesap kitap bilmezler! Biz şunu yapacağız deriz, kaynak nerden diye sorarlar! Oysa anladıkları tek iş yolsuzluk! Ben bunlara girmeyeceğim basit bir hesap yapmak istiyorum. Türkiye’de tarımsal amaçlı kullanan mazot 9 milyar TL, peki Türkiye gibi tarım ülkesinde Buğday, Arpa ve Pamuk itihalatı için kaç TL veriyoruz? 11 Milyar TL, eğer çiftçiye 1,5 TL’den mazot verirsen, 11 Milyar liralık buğday, saman, arpa ve pamuk ithal etmezsin! Ama hesap kitap nerde, varsa yoksa Ak-Saraylarına nasıl para yetiştiririz dertleri!”

“Paralel Yalanına İnat Mazlumun Yanında Olacağız”

“Değerli Borlular, Niğde emniyetinde, Türkiye genelinde cadı avı var. Hırsızı yakalayan polisler bir bir sürülüyor, mobing uygulanıyor. Fikri, rengi, dili ne olursa olsun, biz her daim demokrat olduk, mazlumun yanında olduk. Kapatılan polis kolejlerinde ki mağdurlarında, sürülen, ekmeği elinden alınan polislerimizin de yanında olacağız. Bugün devlet polisine şiddet uyguluyor! Şiddete dur diyeceğiz, paralel yalanlarına inat haklının yanında, haksızın karşısında olacağız!” dedi.

Şafak, iktidar partisi milletvekili adaylarını da üstü kapalı olarak eleştirerek “Benimle uğraşacaklarına, iktidarlıklarının son gününde bir nebze olsun iş yapsınlar, hizmet etsinler! Siz ne yaparsanız yapın, CHP Niğde’de zaferle çıkacak…” dedi.

 

http://www.borhaber.net/siyaset/safak-in-sorularina-kavaklioglu-ne-diyecek-h16492.html

Posted by Bor Haber on 21 Nisan 2015 Salı
Editör: TE Bilişim