CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, hükümetin kamu çalışanlarına yüzde 3+3'lük zam teklifiyle ilgili, “ Milyonlarca insan ekonomik sefalete terk edilmek istenmektedir” dedi.

 

Şafak, AKP Hükümetinin nisan ayının sonunda başlayan memurlara zam pazarlığında ilk teklifini yaptığını belirterek şunları vurguladı:

“Bu teklif 2 milyon 600 bin kamu çalışanını, 1 milyon 800 bin emekliyi ilgilendiren bir tekliftir. Ne yazık ki; AKP Hükümeti yaptığı teklifle 4 milyon 400 bin kişiyi yok saymaktadır. Teklifte, bu yılın ilk altı ayı için yüzde 3, ikinci altı için de yüzde 3 olmak üzere yüzde 6’lık maaş zammı önermiştir. Aynı teklifin 2013’ü kapsayan kesimi için de ilk altı ay için yüzde 2 ve ikinci altı ay için de yüzde 3 olmak üzere yüzde 5’lik zam önerisi geldi. Yapılan teklifle Milyonlarca insan ekonomik sefalete terk edilmek istenmektedir. Hükümetin, 9 toplu görüşmeden sonra 2012 ve 2013 yıllar toplamında yüzde 11'lik zam teklifiyle masaya gelmesi, memur sendikalarını ciddiye almadığının ve kamu görevlilerinin tekliflerine gözlerini kapadığının göstergesidir.”

2012 yılı bütçesinde faiz ödemelerine yaklaşık 50 milyar lira kaynak ayrıldığına işaret eden Doğan Şafak, “Hükümetin emeğiyle alın teriyle ülkesine hizmet eden kamu görevlilerine 2012 yılı için yüzde 16, 2013 yılı için yüzde 14 veremeyeceğini söylemesi anlaşılır ve kabul edilir değildir” dedi.

ZAM TEKLİFİ KOMİKTİR

"Zam teklifi komiktir” diyen Doğan Şafak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Komik olduğu kadar da Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. İlk defa hedeflenen enflasyonun altında bir teklifle kamu çalışanları karşı karşıyadır. Hükümet, kamu görevlilerinin maaş zamları gündeme geldiğinde mali disiplin, bütçe disiplini ve ekonomik sınırlılık kavramlarını bir kenara bırakmalıdır. AKP’nin yapacağı, Kamu görevlilerini motive edecek, teşvik paketi oluşturacak teklifler olmalıdır. AKP İktidarı, kamu çalışanlarını 10 yıldır bu ücretlerle kandırmaya çalışıyor. Bu bir toplu sözleşme teklifi değildir. 10 yıldır süregelen tekliflerin bir tanesidir.”

 

Editör: TE Bilişim