24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimlerde aday adaylık başvuruları başladı. Bugün MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli MHP'den ilk aday olarak partisine başvurdu. Bahçeli'nin ardından aynı gün Ankara'nın  Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı  Alaattin Sonat MHP'den Niğde Milletvekili  için aday adaylığı başvurusunu yaptı. 

Aslen Niğdeli olan ve Ankara'nın en büyük ilçelerinden Etimesgut Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Alattin Sonat, yıllardır başarılı bir belediye başkan yardımcılığı yapıyor. Belediye'de disiplinli tutumu nedeni ile takdir toplayan Alaattin Sonat, uzun zamandır Niğde'den Milletvekilliği için çalışmalar  ve kulis faaliyeti yapıyordu. Sık sık Niğde'ye gelen Alaattin Sonat'ın aday adaylığını açıklamasının ardından MHP'den adaylık açıklayacak bazı isimler adaylık başvurusunu yapmadı. 

Ankara'da Niğdelilere sahip çıkan nadir bürokratlardan olan Alaattin Sonat'ın Genel Merkez desteği aldığı, Cumhur İttifakı planlaması sonucu Ak Parti adaylarının zayıf tutulacağı ve MHP' adayının ön plana çıkartılacağı iddia ediliyor. 



 
Editör: TE Bilişim