Milliyetçi  Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Nuri Ertan yaptığı basın açıklamasında  geçtiğimiz hafta sonu  Diyarbakır’da Başbakan Erdoğan’ın Peşmerge lideri Barzani’yi karşılaması ve sonrasında gelişen gündemi  yorumladı.
 
Başkan Ertan, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’a komşu ülkeye gider gibi tavır almasını, “Kürdistan” tabirini kullanmasını ve PKK’ya  genel af çıkarılması niyetlerini  sert bir dille eleştirdi.
 
MHP İl Başkanı Nuri Ertan, Diyarbakır’daki “tarihi buluşma!”nın ikinci Habur rezaleti olduğunu, Türkiye  Devletinin ve Türk Milletinin bu güne kadar böylesi bir ihanet görmediğini söyledi.
 
Başkan Ertan, ülkemizde yaşanan bu hainliklere rağmen umutsuzluğa meydan vermeyeceklerini, Milliyetçi Hareket Partisi olarak özelde Niğde’de ve genelde bütün ülke sathında birlik beraberlik içinde,  tarihimizden aldığımız güçle, bu soyu sopu karışık ihanet zincirini kıracaklarını söyledi.
 
Ertan açıklamasının devamında; Türk Milleti esef duyarak, kin duyarak  geçtiğimiz Cumartesi günü Diyarbakır’daki tiyatroyu izledi.
Türkiye’yi   çadır devleti sanan, kökü dışarıda olan aktörlerin çadır tiyatrolarına güzel ülkemiz  ne yazık ki  sahne edildi.
Dün…  Çin, Roma, Bizans, Emperyalist Avrupa bu tiyatroyu yönetirken,
Bugün AB, ABD ve peydahları  BOP yönetmenlik yapıyor.
Her dönem yenilenmiş sahnelerine Türk Milletine karşı hain aktörlerini sürüyor.
Bu tiyatrolar Türklüğün var oluşundan beridir sahneleniyor.
Ancak,
Bu millet mazindeki  bu oyunları,

Gün geldi  Kürşat’ın 40 çerisi  ile,
Gün geldi Dede Korkut atamızın öğütleri ile,
Gün geldi Bilge  Kağan’ın “… titre ve kendine dön!”sözü ile,
Gün geldi Efendimiz Hz. Muhammed’in yol, ufuk, ışık göstermesi ile,
Gün geldi fikir babamız Şeyh Edebali’nin nasihatleri ile,
Gün geldi  Bedr’in, gün geldi Fatih’in arslanları ile, Genç Osmanlarla, Gök Sultanlarla,  Niğdeli Aliler ile, Bozkurt Atatürk ile, Şehit Mehmet Gümüşbaş ile,  Başbuğumuz ile… hep o sahneleri, o hain oyunları bozduk, tarumar ettik.
 
Bizler… Sizler… Hepimiz “Kökü mazide olan atiyiz”
 
Bu yüce millet dağları eritip Ergenokonlardan çıkmıştır… Fetret devirlerinde hep bir Mehmet Çelebileri olmuştur. Kara Fatmaları, Halide Edipleri, Ziya Gökalpleri, Mehmet Akifleri olmuştur.
 
Büyük Türk Milleti her şeyin farkındadır, sabretmektedir.
 
Bugün gaflet, dalalet ve hainlik içinde olan çakal sürülerine meydan kalmayacaktır.
Habur’un, Diyarbakır “tarihi buluşma!” rezaletinin, Andımızın kaldırılmasının, öncesi ve sonrası bu millete yapılan tertiplerin, alçaklıkların, kalleşliklerin hesabı sorulacaktır.
Vakit yaklaşmaktadır. Sabrımız taşmaktadır…
Umutsuzluğa kapılmayınız…
Artık, sen ben yok biz varız…
Gecenin en karanlık olduğu an, şafağın en yakın olduğu andır.  Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kandadır.”dedi.





 
Editör: TE Bilişim