Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Binici, Saadet Partisinin ‘Millet İttifakı yada Cumhur İttifakı İle birlikte hareket ettiği söylemleri ve iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Binici açıklamasında; "Yerel basında yer alan Saadet Partimizin  ‘Millet İttifakı yada Cumhur İttifakı İle  birlikte hareket ettiği söylemleri ve iddiaları gerceği yansıtmamaktadır. Saadet Partisi 24 haziran 2018 genel seçimlerinde kurulan Millet ittifakında yer almıştır. 31 mart 2019 yerel seçimlerinde Türkiye'nin tamamında kendi belediye başkan adaylarını çıkartmış ve her hangi bir ittifakta yer almamıştır. Gerek genel başkanımız Temel Karamollaoğlu ve gerekse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nezaket ziyaretinde bulunduğu YİK başkanımız Oğuzhan Asiltürk beylerin defalarca yaptıkları beyanatlarda Saadet Partimizin şu an her hangi bir ittifakın içerisinde yer almadığını ittifakın seçim sürecine girildiğinde ilkeler üzerinde anlaşıldığı taktirde yapıla bileceğini söylemişlerdir.

Partiler her zaman diyalog halinde olmalı şehrimizin ve ülkemizin sorunlarını konuşa bilmelidir. Saadet partimiz tüm partilerle görüşür ve konuşur. ittifak yapma ve açıklama yetkisi parti il başkanlarında değil genel merkezlerin yapacağı bir çalışma ve genel merkezlerin alacağı kararla ortaya çıkabilir. Biz Saadet Partisi il teşkilatları olarak genel merkezimizin aldığı ittifak kararına bağlı olarak azami gayretle siyasi çalışmalarımızı yaparız. Kamuoyuna önemle duyurulur" dedi. 

Editör: TE Bilişim