BİRKO gibi Türkiye’ye örnek olmuş bir değere bugüne kadar sahip çıkılmadığını söyleyen Başkan Adayı Yılmaz mevcut tesislere sahip çıkmanın yanı sıra yeni yatırımlar için de bütün güçleri ile çalışacaklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Erhan Adem, CHP İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyesi Adayları ile BİRKO Halı Fabrikası’nı ziyaret eden CHP’nin Niğde Adayı Rasim Yılmaz ; ‘’ Bu memlekette işsizlik en büyük sorun ve gelen yatırımcıları kaçıranlar mevcut yatırıma da sahip çıkamadılar. BİRKO elimizdeki 2 bin 500 çalışanı olan büyük bir tesisti ama şimdi BİRKO’da sadece 130 kişi kaldı ve burada çalışan arkadaşlar da 4 aydır maaşlarını alamıyorlar.’’ dedi.
‘’Niğde Belediyesi ile konunun ne gibi ilgisi olduğunu da açıklayan Başkan Adayı Rasim Yılmaz; ‘’  Bu tesislere siyaset olarak sahip çıkmayanlar şimdi aday. Sizin döneminizde eridi buralar, bunları Niğdeli hemşerilerime göstermek benim boynumun borcu olsun. Mevcut adaylar içerisinde doğruları eğmeden , bükmeden tek gösteren aday benim. Vicdanımın rahat etmesi açısından da BİRKO’nun önüne geldim.’’ dedi.

‘’ YATIRIMCI KAÇIRANLARDAN OLMAYACAĞIZ ’’
Niğde Belediye Başkanı olduğu zaman yatırımcı ile bizzat kendisinin ilgileneceğinin altını çizen Başkan Adayı Rasim Yılmaz ; ‘’ İl dışından gelen yatırımcılara Niğde’de yatırım yapmaları için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim gibi mevcut BİRKO gibi kaybolmak üzere olan yatırımların da mutlaka elinden tutacağım.’’ diye konuştu.

BİRKO’nun kolektif çalışma şekli ile Türkiye’ye örnek olduğunu söyleyen Rasim Yılmaz ; ‘’ BİRKO Koyunlu köylüsünün bir araya gelerek , köylünün ve çiftçinin makus talihini yenerek müthiş bir fabrika getirmesinin Türkiye’deki tek örneğidir. İlimize dışarıdan gelen bürokratlara, siyasilere , yatırımcılara, misafirlere halı hediye ettiğimiz bir yerdi. Burası da kapanırsa il dışından gelen misafirlere hediye edeceğimiz bir tane ürünümüz var mı ? ‘’ diye sordu.

‘’ NİĞDE’NİN HER YERİNİ İHMAL ETTİNİZ ‘’
İl Başkanıyım diyerek hava atıyordun dediği AK Parti Adayı Özdemir’e de seslenen Başkan Adayı Yılmaz ; ‘’ Bak buraları görmemişsin, Niğde’nin her yerini ihmal ettiğiniz gibi hem OSB’yi hem de BİRKO’yu ihmal etmişsiniz. Biz bu duruma çok üzülüyoruz ve o yüzden buradayız. Benim dönemimde BİRKO’dan gururla il dışından gelenlere halı hediye etmeye devam edecek. Sadece BİRKO halısı değil geliştirdiğimiz yöresel ürünler projesi sayesinde ev hanımları ile birlikte yapacağımız yöresel ürünler de hediye edilecek. Benim dönemimde Niğde’nin adını duymayan Türkiye’de bir tane vatandaşımız kalmayacak.’’ dedi.

BİRKO Halı Fabrikası’nın kendi dönemlerinde kapanmayacağını söyleyen CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz yapacakları insan odaklı projeler sayesinde Niğde Belediyesi olarak 3 bin kişiye iş olanağı sağlayacaklarını , Niğde’de işsizliğin kökünü kazıyacaklarını söyledi.
 
Editör: TE Bilişim