Kişisel Sosyal Paylaşım Sitesi’nde “CHP’lilerin Keçileri Kaçırdığı” ifadesini kullanması Ömer Selvi’yi resmi özür dilemeye davet ederek sert bir dille eleştirdi.


Haber: Gökhan ÖZBEK

CHP Niğde’de Ömer Selvi’ye tepkiler her geçen gün artarak büyüyor. Son olarak CHP Niğde İl Başkanı Mehmet Özkan, Niğde Milletvekili Ömer Selvi’nin açıklamaları üzerine yaptığı yazılı açıklama ile Selvi’ye sert tepki gösterdi.

Özkan, durumun hem seçmenler açısından hem de CHP açısından asla kabul edilemez bir durum olduğunu ifade ederek, sert bir üslupla Ömer Selvi’ye çattı.

Özkan açıklamasında; “Ömer Selvi’nin Niğde gerçeklerinden ne kadar kopuk yaşadığının bir ifadesi olan bu açıklaması bizlere bir kere daha göstermiştir ki AKP zihniyeti seçmeni sadece ve sadece güdülecek bir sürü olarak görmektedir. Anlaşılan Ömer Selvi’de bu sürünün çobanlığına soyunmaktadır. Şimdi soruyorum Sayın Selvi’ye; CHP Keçileri kaçırınca siz mi yakaladınız, kaçan keçiler CHP’nin düşen oyları ise, artan oylar yani size göre yeni gelen keçiler sevgili Keçikaleli seçmenlerimiz mi? Size göre seçmenler keçi de olur, koyunda ama bize göre her seçmen, her vatandaş ister CHP’li olsun, ister olmasın bizim için bir değeri, insanlığı, hoşgörüyü ve yurttaşlığı ifade eder” dedi.

Özkan açıklamasının devamında bu üslüpün asla ama asla siyaset üslubu olmadığını, militanca ve keskin bir ifade ile hizip üslubu olduğuna dikkat çekerek; “insanları keçi olarak gören bu zihniyet, Niğde’de geri dönülmez bir bölünmeye yol açar. Biz CHP olarak bu duruma asla ama asla geçit vermeyeceğiz. Ömer Selvi gibiler bu toplumu, Niğde’yi CHP’li olan, AKP’li olan olarak bölmesine izin vermeyeceğiz. Bizler Niğde’de yaşıyoruz. Her gün AKP’li olsun, MHP’li olsun kardeşlerimizle beraber bir şeyler paylaşıyoruz ama aramızda aslolan tek gerçek saygı ve hizmettir. Hizmet eden, saygı gösteren herkes bizim için kardeştir ama aksini davranan herkese buradan net bir şekilde sesleniyorum bizim dostluğumuz ne kadar değerliyse, düşmanlığımızda o kadar elem vericidir.”

CHP olarak Ömer Selvi protesto etmeye hazırlandıklarını ifade eden CHP’li Özkan, “bu sözler bilinçli söylenmemişse, cahilce ve bir milletvekili sorumluluğunu yakışmayan söylemdir. Bundan geri dönüşü de ancak Keçikaleli seçmenlerden ve CHP’den özür dilemekten geçer, yok eğer Selvi bunları ciddi bir şekilde söylemişse bizde CHP olarak bulunduğumuz her platformda net bir şekilde söylüyorum ki Ömer Selvi’ye Niğde’yi çekilmez yaparız. Ve bilsin ki ona asla ama asla keçi çobanlığı şansı da tanımayız. Koyunlulu bu vekil, doğduğu topraklarda siyaset keçiler ,koyunlar üzerinden yapılıyor mu bilmiyoruz ama bizde siyaset insan üzerinden yapılıyor!” dedi.

CHP’li Özkan son olarak hafta sonu yapılacak il kongresinde bu durumu bütün partililerle birlikte değerlendireceğini ifade ederek, Selvi’ye karşı yaptırım ve uygulamalara da karar vereceklerini açıkladı.

BORHABER.NET TWİTTER'DE BÜYÜYOR SİZDE TAKİP EDİN...


Ömer Selvi ’den CHP ’lileri Çıldırtacak Twitler

 

Ömer Selvi ’nin ifadesine Ömer Fethi ’den Tepki






Editör: TE Bilişim