Niğde’de belediyeler yürütülen projeler ve hizmetler konusunda altın çağını yaşarken Ovacık Belediyesinin kanalizasyon çilesini son erdirmek de AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’na nasip oldu.


Ovacıklıların yıllardır çözüme kavuşmasını beklediği en önemli meselelerden biri olan alt yapı ve kanalizasyon sorunu milletvekilinin destekleriyle çözüme kavuşuyor. Belediyelerin sorunlarının çözümü konusunda işi sıkı tutan ve İlbank (İller Bankası) sürekli yakın temasta çalışan Alpaslan Kavaklıoğlu önceki gün İlbank Genel Müdürü Ahmet Candan ile bir kez daha görüşerek Ovacık Belediyesinin kanalizasyon projesinin eksiklerinin giderilerek son aşamaya girilmesini sağladı.

Ovacık’a 3 milyon 800 bin TL’lik altyapı projesi

Ovacık Belediyesi ile İlbank arasında karşılıklı kredi anlaşmasında imzaların atıldığı proje kasabanın makûs talihini değiştirecek. İlbank tarafından yürütülen Belediyelerin Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında finansmanı % 50 hibeli olarak karşılanacak olan Ovacık Kasabasının kanalizasyon şebeke inşaatı 3 milyon 800 bin TL keşif bedeliyle ihaleye çıkacak.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nu Meclisteki ziyaretinin ardından İlbank’a giderek 3 trilyon 800 bin TL’lik proje anlaşmasına imza atan Ovacık Belediye Başkanı Osman Kendirli, her fırsatta kendilerine destek olan ve Niğde için hizmet üreten AK Partili milletvekillerine ve İlbank yöneticilerine teşekkür etti.  Kendirli, Ovacıklıların yüzünü güldürecek kanalizasyon projesiyle kasabalarının yıllardan beri çözümünü beklediği en önemli sorunun çözüme kavuşacağını belirtti.

Kavaklıoğlu: “Proje ve icraat dönemi sürüyor”

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu açıklamasında tüm hatlarıyla vakıf oldukları belediyelerin yıllardır birikerek büyüyen sorunlarını aşmak için özel çabalar sarf ettiklerini ifade ederek projeler konusunda sürdürülebilir ve hizmet odaklı anlayışlarından taviz vermeden çalışmaların takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti. Niğde’nin merkezi idare kaynaklarından daha etkili ve verimli bir dönem yaşandığını kaydeden Kavaklıoğlu, Niğde’de ulaşamayacakları sorunun kalmayacağını vurguladı. Proje ve icraat döneminin hız kesmeden devam edeceğinin de altını çizen vekil yakında KÖYDES projelerinde de güzel gelişmeler olacağı müjdesini verdi. 



Editör: TE Bilişim