AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“İstiklal Marşı, bizim şan ve şerefle dolu geçmişimizi, umutla baktığımız geleceğimizi, uğruna canımızı seve seve verdiğimiz istiklalimizi ifade eder” diyen Selvi mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 92. Yıldönümünü büyük bir gurur, onur ve mutlulukla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı sırasında milletimizin tarihe geçen eşsiz mücadelesi, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle ölümsüzleşmiş, İstiklal Marşı milli mücadelenin en zorlu döneminde halkımıza cesaret vermiştir. Her mısrası ayrı bir şaheser, her dörtlüğü ayrı bir destan olduğu içindir ki, Türk Milletini istiklal mücadelesi etrafında birleştirmiş, bağımsızlığımızın sembolü olmuştur.


İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün yıldönümünü Mehmet Akif'in deyimiyle " Allah milletimize bir kez daha İstiklal Marşı yazdırmasın" temennisiyle kutluyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi, gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum”

Editör: TE Bilişim