CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde ili Çiftlik İlçesinde ziyaretlerde bulundu. Üreticiler ve vatandaşlarla görüştü. CHP Çitlik İlçe Başkanı Turgay  Yıldız, Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Tekeli, Azatlı Belediye Başkanı  Şahin Polat, İl Genel Meclis  Üyeliği de yapmış olan Akif Üstün  ve Danışman Hacı Mustafa Çopur  ile  önce CHP’de  İlçe Başkanlığı da yapmış olan  Eşref Tekin Babasının vefatı  nedeni  ile başsağlığı ziyaretinde bulundu.   Sonra ilçede ziyaretlerde bulundu.  Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel ile de bir süre görüştü.

 Kahvelerde konuşmalar yapan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer patates üreticilerinin yakınmalarını dinledi. Ürünün maliyeti40-50 krş iken 10-15 krşa dahi alıcı bulamadıklarını geçen yıla göre durumun çok daha kötü olduğunu ifade ettiler.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer geçtiğimiz yıl 200 bin ton yakın patatesin çürüdüğünü, bur durumda üreticinin büyük sıkıntı yaşadığını ve konuyu TBMM taşıdığını hükümet tarafından verilen 50 lira yurt dışı  teşvik uygulamasının yetersiz kaldığını anımsattı. Tarımda iki yıldır ciddi sıkıntı var dedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu.

 –Tarım üreticilerin her bölgede sorun yaşadığı bir gerçek, Çeltik üreten Trakya’da perişan, Narinciye üreten Çukurova ‘da perişan, Fındık üreticisi  Karadeniz’de perişan,  Bu yıl soğan patates yine para etmiyor, Kiraz tüccar gittiği için Darboğaz, Emirler, Kılan gibi yerlerde maliyetine zor alıcı bulunuyor. Hükümet çok konuda uyguladığı yanlış politikalar tarımda da ciddi sorunlar yarattı. Üretici sorunları giderek derinleşiyor. Başta patates olmak üzere acil önlemler gerekli 15 haziran darbe süreci sonrası oluşan süreçte sistemin ciddi biçimde sorun yaşamasına neden oluyor. Patates üreticisi Altunhisar’da ürünü satamadı. Diğer bölgelerde sıkıntı var. Patates üreten Çiftlikteki hemşerim haklı olarak sizler ne olacak bu durum diyorsunuz Bizde milletvekili olarak sizin sesiniz oluyoruz. Bakana soru önergesi ile durumu iletiyoruz. Mecliste konuşarak sorunu dile getiriyoruz. Niğde ülkemizde en çok patates üreten il, bu durumda  1 milyon ton patates yetişmesi  bekleniyor. Patates binlerce ailenin geçim kaynağı. Tarım Bakanı geçen yıl arz fazlası yok diyordu. Bu yılda geçen yıl gibi konuya bakarsa çiftçi ekemez, dikim yapamaz hale gelir. Yetkililere durumu tekrar tekrar anlatacağız. Biz üreticimizin yanındayız”dedi.

YANLIŞ TARIM POLTİKASI
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ,ülkemizde yıllardır uygulanan yanlış tarım politikalarının yerine planlı tarıma geçilmesi gerektiğini belirtti. “nerede ne zaman ne kadar hangi ürün yetişecek, üretici ektiğini diktiğini kaça satacak, bilimsel olanaklardan nasıl yararlanılacak bunların hepsi saptanmalı. Her köye ziraat mühendisi, veteriner  verilmeli, CHP seçim vaatleri idi bunlar, bu gerçekleştiğinde bilimsel tarımın tüm olanakları üreticiye erdiğinde üründe kalitede artacak pazarlama sorunları en aza inecektir.” dedi.


 
Editör: TE Bilişim