Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde’de çiftçinin sene başından  bu yana yaşadığı sıkıntılı durumu bir kez daha TBMM gündemine getirdi. Hafta sonu  yaşanan dolu yağışı nedeniyle mağduriyetin katlanarak devam ettiğini belirten Niğde Milletvekili Gürer hasar tespiti ve zararın giderilmesi konusunda üreticiye destek istedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’den şöyle seslendi:
 
“Bu yılın başında Niğde'de kuraklık ve don ile çiftçimiz mağdur olmuştu, hafta sonu da dolu ve kar yağışı gerçekleşti. Böylece, üreticimiz ve çiftçimiz oldukça mağdur durumda, derhâl hasar tespiti yapılarak çiftçiye destek olunması gerekiyor. Üreticinin perişanlığına el atılması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl ürettiği ürünü satamadılar, bu yıl ise tarladaki ürün ve daldaki ürün zarar gördü.

    Şu anda Çiftçi Kayıt Sistemi dışında da çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi, üreticinin mağduriyetinin giderilmesi için alan tespiti yapılmalı ve hak edene hak ettiği değer mutlaka ödenmelidir.

    2014 yılında don nedeniyle verilen paralar geçen yıl geri alınmıştı, aynı sorunun yaşanmaması için çiftçi ve üreticilerimizin tespiti doğru yapılmalıdır.”


 
Editör: TE Bilişim