Ergenekon Davasında bir çok kişiye ömür boyu hapis cezası istenmesi bütün yurtta olduğu gibi Niğde’de protesto edildi.


Haber : Fatma TAN



Niğde Hükümet Meydanı'nda öğle saatlerinde toplanan bir  grup pankartlar ve sloganlarla karara tepki gösterdi. Meydanda bir de basın açıklaması yapan gruba ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek, ÇYDD Niğde Şube Başkanı Ahmet Işık, EĞİTİM-İŞ Niğde Şube Başkanı Timur Özkan, İP Niğde Merkez İlçe Başkanı Leyla Yürük,  İP Bor İlçe Başkanı Vedat Ünsal, TGB Niğde Şubesi, ADD Bor Şube Başkanı Ganime Şeren katılarak destek verdi.

 

Sık sık sloganlarla kesilen basın açıklamasını İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım okudu.

 

Cem Yıldırım basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi ;18 Mart Çanakkale Zaferinin tam da 98’nci yıldönümünde Yüzyılımızın en büyük tertibi Ergenekon Davasında savcılar, Amerika Birleşik Devletlerinin hükmünü açıkladı: Atatürkçülere Müebbet ve yıllarca hapis.

 

Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ’a, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e, Profesör Fatih Hilmioğlu ve Erol Manisalı’ya, Mustafa Balbay’a, Mehmet Haberal’a, Kemal Alemdaroğlu’na, Tuncay Özkan’a, Emekli Orgeneraller Şener Eruygur - Hasan Iğsız ve Hurşit Tolon ile birlikte Ferit İlsever-İsmail Hakkı Pekin-Dursun Çiçek-Sevgi Erenerol-Deniz Yıldırım-Ergun Poyraz-Mehmet Perinçek-Kemal Kerinçsiz ve burada ismini sayamadığım diğer yurtseverlere verilen cezaları kabul etmiyoruz.

 

BU KARARLARLAR ABD’DE ALINMIŞTIR

 

Değerli dostlar milletten kaçırılarak İstanbul’un hem uzak bir ilçesinde hem yerleşim yerlerinin dışında ve hem de bir bozkırın ortasında cezaevi içinde, ses ve görüntü kayıtlarının alınmasına da izin verilmeyen bu dava hukuk davası değildir. Siyasi bir dava da değildir. Türk milletine, Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Ordusuna karşı alınan bu kararları tanımıyoruz. Bu kararlar hatırlayacağınız üzere 5 Kasım 2007’de Amerika’da Oval Ofiste, Bush-Tayyip Erdoğan buluşmasında alınmıştı.

 

30 bin yurttaşımızın katili olan terörist başı Abdullah Öcalan bugün eğer Yeni Anayasa Çalışmaları kapsamında anayasa uzlaşma masasına oturuyorsa, müzakere denerek Oslo’da-İmralı’da muhabbet ediliyorsa,  terörist başına İmralı’da ev inşa ediliyorsa, Erzincan’da 33 askerimizin şehit edilmesinin sorumlusu Şemdin Sakık tanık olarak ifade verirken, TSK sanık durumunda ve Emekli Orgeneral Işık Koşaner’in tanıklığı kabul edilmiyorsa bu cezaları tanımıyoruz.

 

Türk Bayrağımızı açan vatandaşımızın gözaltına alınmasına da, PKK paçavrasını açanın alkışlanmasına da, Türk Milliyetçiliğini ayaklarımızın altına aldık açıklamasına da, Türk Milleti sözcüklerinin anayasadan çıkarılmasını da, yerel yönetimlere özerklik verilmesine, ana dilde eğitim isteklerine, genel affa, Hizbullah ve El Kaide militanlarının salıverilmesine isyan ediyoruz.

 

Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ eğer bir terör örgütü lideriyse, Genelkurmay Başkanı derhal görevinden istifa etmelidir.

 

 

ERGENEKON BALYOZ OLMASAYDI AÇILIM YAPAMAZDIK DİYORLAR

 

Eğer Ergenekon ve Balyoz davaları ile bu tutuklamalar olmasaydı açılımı yapamazdık diyorlar. Milliyet gazetesinin yayınladığı Abdullah Öcalan ile BDP heyetinin görüşme tutanakları, ülkemize kurulan tuzakları bütün çıplaklığı ile göstermiştir.  Bu tuzak “Yeni Anayasa” adı altında ülkemizin bölünmesi, Cumhuriyetimizin ve laikliğin ortadan kaldırılması, özet olarak Anayasadan Türk milletinin sürülmesi ve başkanlık sisteminin getirilerek, üniter yapımızın ortadan kaldırılmasıdır.

 

Türk milletine karşı yapılan tertiplerin nedeni de artık iyice anlaşılmıştır. Öcalan TSK’ya yapılan operasyonlarda Tayyip Erdoğan’a destek olduklarını söylemektedir.

 

TÜRK MİLLETİNİN AYAKLARI ALTINDA KALACAKLAR

 

Türküyle, Kürdüyle Türk milleti olarak buna izin vermeyeceğiz. Türk milletini ayaklar altına almak isteyenler, Türk milletinin ayakları altında kalacaklardır.  AKP iktidarı yıkılacak, bir milli hükümet kurulacaktır. Milli hükümet,  vatan ve millet düşmanlarından hesap soracak ve suçları sabit görülenler cezalandırılacaktır.

 

Şu unutulmamalıdır ki,  ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk milli mücadele için Samsun’a çıkışından bir süre sonra, İstanbul Hükümeti tarafından hakkında idam kararı verilmişti. Fakat Atatürk boynunda idam kararıyla Türk Milletini birleştirmiş, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmıştı.

 

VİCDANLARI İSYANA ÇAĞIRIYORUZ

 

Bugün de yapacağımız şey vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin bağımsızlığı temelinde bir araya gelmek Atatürk’te birleşmektir.

 

Artık sağ sol ayrımı kalmamıştır. Milli ve gayri milli ayrımı söz konusudur. Söz konusu vatandır. Gerisi teferruattır.

 

Ergenekon’dan çıkmak için! Türkiye’ye sahip çıkmak için! Vicdanları isyana çağırıyoruz.

  

 










         

Editör: TE Bilişim