Cumhuriyetin kuruluşunun 89. Yıldönümü nedeni ile CHP Niğde İl Başkanlığının organizesiyle alternatif Bayram kutlaması gerçekleştirildi.



Niğde Hükümet meydanında gerçekleştirilen kutlamaya Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl teşkilatı, İşçi Partisi üyeleri, Eğitim İş Sendikası üyeleri, Atatürkçü düşünce derneği üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyeleri, Yardımseverler Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.



Vatandaşlar ilk önce Hükümet Meydanında Atatürk anıtına çelenk koyarak, saygı duruşu ve İstiklal marşı okudu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından konuşma yapan, CHP Niğde İl başkanı Ünal Baykan, "Bugün Atatürk'ün iki büyük eserimden biri dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümünü kutluyoruz. Demokrasi diye diye Demokrasiyi hiçe sayan Cumhuriyetimizin kazanımlarını önce bir bir satan bu zihniyet şimdide Cumhuriyet kutlamalarını yasaklayarak bizleri korkutacaklarını ve yıldıracaklarını sananlar şunu çok iyi bilmelidirler ki bu toplum Cumhuriyetten, Atatürk İlke ve devrimlerinden asla vazgeçmeyeceklerdir" dedi.


Baykan, "Oturdukları koltuklarda bulunanların o koltukları Cumhuriyete ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e borçlu olduklarını unutmasınlar. Bu halk baskılardan korkmaz ve yılmaz çünkü bilirki Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir. Cumhuriyet bağımsızlıktır, özgürlüktür, demokrasidir. Ne yazık ki, günümüzün iktidarı da Cumhuriyeti içine sindiremeyenler de gecelerini gündüzlerine katarak Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmaya, yasaklarla Cumhuriyet kutlamalarını engellemeye çalışıyorlar, bu konuda sinsi sinsi girişimleri sürdürüyorlar. Ama çok iyi biliyoruz ki Cumhuriyet'e, Cumhuriyetin kazanımlarına ve değerlerine el uzatanlar Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklardır" diye konuştu.












Editör: TE Bilişim