Niğde Milletvekili Ömer Fetih Gürer, TBMM'de söz alarak Niğde'nin AKP İktidarı döneminde hizmet alamadığını bunun göstergesinin de TÜİK tarafından açıklanan iller arasındaki yaşam endeksi verilerinde görüldüğünü belirtti. 

VİDEO SAYFANIN ALTINDA

Ömer Fethi Gürer, TBMM'de yaptığı konuşmada, IPARD, Havaalanı, Tıp Fakültesi konularına da değinirken, Niğde'nin içinde bulunduğu KOP ve AHİKA Kalkınma Ajansları içindeki iller içinde aynı durumda olmadığını söyledi. 


NİĞDE AKP İKTİDARINDA HİZMET ALAMADIĞININ GÖSTERGESİDİR


Gürer TBMM'de yaptığı konuşmasında; Türkiye İstatistik Kurumu İllerin Yaşam Endeksi ile ilgili verileri açıkladı ve Niğde ili 51. sırada görülmektedir.  İllerde yaşam endeksi; konut, çalışma hayatı, gelir ve servet, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, altyapı hizmetlerine erişim, sosyal yaşam ve yaşam memnuniyeti olmak üzere yaşamın 11 boyutunu kapsayan değerlendirmede, kesintisiz 10 bin yıl yaşamın olduğu Niğde'nin 51. sırada olması düşündürücü ve üzücüdür. Bu veriler Niğde'nin AKP iktidarı döneminde hizmet almadığının somut göstergesidir." dedi.

NİĞDE GAZETELERE ATTIRDIKLARI MANŞETLERDEKİ GİBİ DEĞİL..

TBMM'de yaptığı konuşmasının devamında Ömer Fethi Gürer; "Güvenlikte ilk 19'da olmanın ötesinde Niğde ne Ahiler Kalkınma Ajansı, ne KOP kapsamındaki illerle aynı durumda değildir. Niğde hizmet beklemektedir. Niğde Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Ajansı IPARD'a alınmaz iken, Niğde'den daha iyi durumdaki illerin alınması da Niğde çiftçisine büyük darbe olmuştur. Niğde köyleri göç vermektedir. Niğde'de herkes zor durumdadır. Hükümeti Niğde sorunlarına eğilmeye, Havaalanı, Tıp Fakültesi ve su sorununu konuşmak yerine çözmeye çağırıyorum. Gazetelerde attırdıkları  manşetlerle göstermek istedikleri gibi değildir Niğde"
 dedi. 


Editör: TE Bilişim