2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Niğde Belediyesi öncülüğünde ihalesi gerçekleşen Niğde’nin bazı mahallerini kapsayan Efendibey Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi’nin hala hayata geçirilmemesine CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak yazılı soru önergesi verdi.


Niğde’de ihaleleri yapılan ama bir türlü hayata geçirilmeyen Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili daha öncede önergeler veren Doğan Şafak, yine vatandaşın mağduriyetini Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin cevaplaması için yazılı soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.

Hani 650 Gün İçinde Teslim Yapılıyordu?

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak yazılı soru önergesinde Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi’nin ayrıntılarından bahsederken, bir çivi çakılmadığını Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın dikkatine getirdi.


Doğan Şafak, “2012 yılında, Bakanlığınız tarafından ihalesi yapılan, Niğde Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen, Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi; 121 Hektarlık alanda, Niğde ilimizin Efendibey, Şehitler, Şahinali Mahallelerini kapsamakta, Merkez İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu kavşaktan başlayarak Niğde Evlerinin bulunduğu bölgeye kadar uzanmaktadır. Yetkililer tarafından, 650 gün içinde hak sahiplerine projenin tamamlanacağı sözü verilmiş, evlerin teslim edileceği beyan edilmiştir.

Geçtiğimiz aylarda Bakanlığınız, Niğde ilimize yaptığı ziyarette, halkımıza bitirilemeyen projenin başlayacağı sözünü vermiş, fakat hala bahsi geçen alana bir çivi bile çakılmamıştır” dedi.

CHP’li Vekil yazılı soru önergesinde; Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi ihalesini alan firmanın iflas ederek, projeyi başlatmadığının doğru olup olmadığını” Bakan Güllüce’den açıklamasını isterken, “Aradan 2, 5 yıl geçmesine rağmen yeni bir ihale yapılmamasının nedenlerini de” yazılı soru önergesinde sordu.

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi gerçekleşecekse, hangi tarihte çalışmalara başlanacaktır, bu konuda Niğde Halkımıza resmi bir açıklama yapacak mısınız” ve “Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi bitirilip, hak sahiplerine hangi tarihte teslim edilecektir, Açıklar mısınız?” diye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye sordu.
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye sorduğu Yazılı soru önergesinin tam metni:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA


Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris GÜLLÜCE tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 24.06.2014



Doğan ŞAFAK
Niğde Milletvekili

2012 yılında, Bakanlığınız tarafından ihalesi yapılan, Niğde Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen, Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi; 121 Hektarlık alanda, Niğde ilimizin Efendibey, Şehitler, Şahinali Mahallelerini kapsamakta, Merkez İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu kavşaktan başlayarak Niğde Evlerinin bulunduğu bölgeye kadar uzanmaktadır.

Yetkililer tarafından, 650 gün içinde hak sahiplerine projenin tamamlanacağı sözü verilmiş, evlerin teslim edileceği beyan edilmiştir.

Geçtiğimiz aylarda Bakanlığınız, Niğde ilimize yaptığı ziyarette, halkımıza bitirilemeyen projenin başlayacağı sözünü vermiş, fakat hala bahsi geçen alana bir çivi bile çakılmamıştır.
Bu doğrultuda;

1- Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi ihalesini alan firmanın iflas ederek, projeyi başlatmadığı doğru mudur, Açıklar mısınız?

2- Aradan 2, 5 yıl geçmesine rağmen yeni bir ihale yapılmamasının nedenleri nelerdir, Açıklar mısınız?

3- Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi gerçekleşecekse, hangi tarihte çalışmalara başlanacaktır, bu konuda Niğde Halkımıza resmi bir açıklama yapacak mısınız, Açıklar mısınız?

4- Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi bitirilip, hak sahiplerine hangi tarihte teslim edilecektir, Açıklar mısınız?




Editör: TE Bilişim