Milletvekilliği sürecinde birinci yılını dolduran AK Partili Alpaslan Kavaklıoğlu, projeleri ve vatandaşlarla iç içe siyasi anlayışıyla anılıyor. 12 Haziran seçimlerinin ardından Kavaklıoğlu, artık proje ve icraat dönemini başladığını ifade etmişti. Henüz birinci yılını doldurduğu şu günlerde vaatleriyle değil sağlıktan ulaşıma, eğitimden ekonominin güçlendirilmesine, tarımdan spora geniş bir yelpazedeki icraatlarıyla konuşulan Kavaklıoğlu için sıklıkla Niğde’yi millet odaklı hizmetkâr siyasetle tanıştırdığı değerlendirmeleri yapılıyor. Kısa sürede Mecliste etkili bir isim olan, malvarlığını açıklama cesaretinde bulunarak Niğde’de dürüst, temiz, çıkarsız siyasetin kapılarını aralayan Alpaslan Kavaklıoğlu ile gelen değişim kamuoyunda memnuniyetle karşılanıyor. Vatandaşlar arasında oldukça sevilen bir konum kazanan olan Kavaklıoğlu’nun hayata geçireceği projeler ve yatırımlarla Niğde’ye altın çağını yaşatmaya başladığı vurgulanıyor. Niğde’de vatandaşlarla iç içe olan Kavaklıoğlu’nun TBMM’de de aktif bir çizgisi var. İçişleri Komisyonu bünyesinde kurulan Göç Komisyonu başkanlığının yanı sıra TBMM’de Stratejik Çalışma Grubu, Parlamenterler Birliği yönetim kuruluğu üyeliği gibi önemli görevler üstlendi. Geride kalan bir yılın muhasebesini yapan Alpaslan Kavaklıoğlu, hayata geçirilecek projeler ve yeni yatırımlar konusunda açıklamalarda bulundu.

 

Ulaşım, sağlık ve eğitimde dev projeler

Kılanlı çiftçilerin elektrik sorunlarına da Karatlılıların okul sıkıntısına da el uzatan Kavaklıoğlu’nun havaalanı, hızlı tren, Askeri Fabrika’ya Acemi Birliği açılması gibi büyük projeleri kazandırma çalışmaları da biliniyor. Gidilmedik köy, kasaba sıkılmadık el bırakmayan Kavaklıoğlu, gittiği her yerde yol ve eğitimde destek istendiği, kendilerinin de bu iki ihtiyaca özel önem verdiklerinin altını çizdi. Kavaklıoğlu, Niğde ve Bor’a iki yeni sağlık meslek lisesi, köy ve beldelere yeni okulların yapılması gibi eğitimdeki projeler gibi ulaşımda da çeşitli projelerin hayata geçmeye başladığı bilgisini verdi.

 

Niğde-Bor yolunun üç şeritli genişletilmesi: Kavaklıoğlu, Proje kapsamında Niğde-Bor Yolu, Derbent Kavşağı'ndan Bor TOKİ kavşağına kadar, üç gidiş üç geliş şeklinde genişletileceğini kaydetti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale süreci içinde bulunduğumuz ayın son haftası başlayacak olan Niğde-Bor Karayolu'nun yapımı için ihale süreci başlarken bu proje ile Niğde-Bor Karayolu’nun tamamı üç şerit gidiş, üç şerit geliş olarak hizmet verecek.

 

Tepeköy-Çiftlik arasına yeni bir yol: İlk günden itibaren Tepeköy-Çiftlik arasında yeni bir yolun yapımı için etkili çalışmalar yürüten Kavaklıoğlu, Çiftliklilerin yol çilesini sona erdirecek projeyi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Niğde ziyaretinde kapmıştı. Ankara’dan birlikte Niğde’ye gelirken projeyi masaya yatıran Kavaklıoğlu, Bakan Yıldırım’ı ikna ederek bu önemli projeyi de Niğde’ye kazandırmış oldu. Oldukça önemli bir güzergâh olan Çiftlik-Niğde arası yolun yenilenmesi ile ekonomik açıdan ciddi kazanımların sağlanacağı bilinmektedir.

 

Çamardı-Pozantı yolunun tamamlanması: Çamardı-Pozantı arasında oldukça yoğun sirkülasyona sahip olan ancak uzun yıllardır bozuk olarak kullanılan yolun standartlarının geliştirilmesini ve yeniden asfaltlanması için düğmeye basan Kavaklıoğlu, iki etap halinde projenin hayata geçirilmeye başlandığını belirtti. İlk etapta yolun 22 kilometresi ihale edildi. Bu kısımda dolgu çalışmaları ve hafriyat işlemleri yapılıyor. Asfalt mevsimine kadar onarım çalışmaları sürecek yolun yaz aylarında asfaltlanmasıyla çift şeritli kaliteli bir yola kavuşacak olan Çamardılıların yol çilesi böylece sona erecek. Ayrıca yolun kalan 30 kilometresinin de tamamlanacağı müjdesini veren vekil, bu kısmın da ihale aşamasının sorunsuz ilerlediğini ifade etti.

 

Lojistik köy projesi hayata geçiyor

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, 250 dönümlük bir alan üzerinde demiryolunda yükleme ve taşımada kullanılacak yeni bir lojistik köy projesinin hayata geçirilmeye başlandığını belirtti. Geçtiğimiz günlerde Devlet Demiryolları Genel Müdür Vekili Veysi Kurt ile bir görüşme gerçekleştiren Milletvekili Kavaklıoğlu, ilk projede 60 dönümlük bir alanda yapılması planlanan lojistik köyün daha iyi bir kapasiteyle hizmet vermesi için 250 dönüme çıkarılmasını istediklerini ve yönetim kurulu onayıyla projenin başlayacağı müjdesini vermişti. Eski Aktaş mevkiinde yapımı gerçekleşecek olan lojistik köyün, başta madencilik alanında faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere, demiryolları yoluyla yükleme ve taşıma gerçekleştirecek firmalar için önemli bir merkez olacağını söyledi. Kavaklıoğlu, Lojistik Köy projesinin hem ulaşım, istihdam ve yatırım anlamında etkili bir hizmet olacağını hem de Niğde’nin ticaret hacmini artıracağını vurguladı.

 

Akkaya’nın makûs talihi değişti

Ayrıca gençlik ve spor alanında spor kompleksleri, yeni yurtlar, gençlik merkezi gibi projelerde adımlar atıldığını sözlerine ekleyen Kavaklıoğlu’nun yıllardır büyüyerek büyük bir sorun haline gelen Akkaya Göleti konusundaki çalışmaları da oldukça etkili sonuçları beraberinde getirmişti. Niğde ve Bor ilçesinin önde gelen sorunlarından Akkaya Göleti’ndeki kirlilik meselesinde Alpaslan Kavaklıoğlu’nun gayret ve çabalarıyla önemli gelişmeler kaydedildiği gözden kaçmıyor. Konuyu Kızılcahamam Kampında Başbakan’a ileten Kavaklıoğlu daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile defalarca görüşmelerde bulundu, sorunu sürekli gündeme tutarak somut adımların atılmasını sağladı. Geçtiğimiz haftalarda da İstanbul’daki Haliç Boğazını temizleyen teknik ekip Niğde’ye gelerek Akkaya’nın makûs talihini değiştirecek eylem planını hayata geçirmeye başladı.

 

İstihdama destek, yatırımcıya davet

Kavaklıoğlu’nun sanayiyi güçlendirme çalışmaları da etkili ve verimli bir şekilde yürüyor. Yeni teşvik sisteminden daha verimli yararlanabilmesi için özel çalışma yürüterek Niğde’nin 4. Bölge’de yer almasının sağlanması sonucu Kavaklıoğlu yatırımcılar açısından cazip bir merkez oluşturmaya çalışıyor. “Yatırımcılarımızı Niğde’nin sürdürülebilir kalkınma hedefine destek olmaya ve güvenli bir merkeze yatırımlar gerçekleştirmeye çağırıyorum. Gelin, potansiyeli yüksek Niğde ekonomisine katılın” diyerek sık sık yatırımcılara açık çağrıda bulunan Kavaklıoğlu’nun Niğde’ye yeni yatırımlar çekmek için özel bir çaba sarf ettiği biliniyor. Kalsitin Niğde’nin petrolü olduğunu kaydeden Kavaklıoğlu, madenciliğin yanı sıra, sanayi tesisleri, elmacılık, soğuk hava depoculuğu açısından Niğde’nin ideal bir adres olduğunun altını çiziyor. İstihdamı artıracak, Niğde’de işsizliği azaltacak olan şeyin yatırımlar olduğunu bildiklerini vurgulayan Kavaklıoğlu, Niğde’ye ve Bor’a yeni yatırım alanları açılmaya başlandığı müjdesini verdi.

 

Belediyeler hizmete doymuyor

Kavaklıoğlu, köylerin birer hizmet kaleleri olduğunu, beldelerin ise yatırımlarda altın çağını yaşadığını kaydetti. “Köylerimiz aldıkları yatırımlarla ihtiyaçlarını bir bir gideriyor. Artık ana sorunları giderildi, şimdi köylerimiz çehresi değişmeye başladı. Belediyelerin ise yıllardır birikmiş sorunları bir bir çözülüyor. Partili ayırt etmeksizin projelere destek veriyoruz. 20’ye yakın beldenin kanalizasyon ve altyapı sorununu, içme suyu ihtiyacını İller Bankasından sağlanan desteklerle çözmesine destek verdik. İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü 2012 yılında Niğde’ye çalıştığını ifade etti. Ayrıca çeşitli Bakanlıklardan çok ciddi destekler geliyor. 10’a yakın beldeye çöp aracı kazandırıldı. Bor, Ulukışla ve Çiftlik ilçelerine yeni hastaneler yapılacak. 8 noktaya yeni 112 Acil İstasyonu açtık. Bunları 4 yeni ambulans ile destekledik. Elbette sorunlar bitmedi. Vatandaşlarımızdan beklentiler Hükümetimiz ile birlikte yükseldiği için her geçen gün yeni ihtiyaçlar tezahür ediyor bizler de bunları karşılamak için var gücümüzle çalışmaya, çabalamaya devam edeceğiz ve hizmetlerimiz hız kesmeden sürecektir. Ayrıca vatandaşlarımızın her fırsatta yatırımlardan memnuniyetini dile getirmesi de bizleri hem memnun ediyor hem de vicdanen rahat kılıyor”.

 

Çiftçinin destekçisi

Don afetinin yaşandığı ilk günden itibaren patates üreticisi çiftçilerin yaşadıkları sorunlara duyarlı bir yaklaşım sergileyen ve her fırsatta sorunu ilgililerle görüşen AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun üreticilerin mağduriyetlerini telafi edici destekler sağlanması konusundaki yoğun çabası Başbakan Erdoğan’la görüşmesiyle sürmüştü. Görüşme de hemen meyvesini vermiş ve don afetinden zarar gören çiftçiye dekar başına 200 TL destek ödemesi çıkmıştı. Niğde tarımına can veren destek ile çiftçiler bir nebze olsun rahat bir nefes aldı. Ayrıca Niğde ekonomisinin tarıma dayalı olduğu gerçeğinden hareketle tarımı canlandıracak çalışmalarda bulunduklarını vurgulayan Kavaklıoğlu şunları söyledi: “KOP bütçesi geçtiğimiz yıla göre % 100’ün üzerinde artışla en az 12 Milyon TL olarak gerçekleşecek. Bu ödenekle köyden göçü durduracak ve çiftçilerimizi ayağa kaldıracak gölet ve sulama projeleri gerçekleştireceğiz. Ayrıca KÖYDES’ten ilk etapta 3 Milyon TL geldi, bununla da köylerimizin yol ihtiyaçları giderilecek. Göletler gerek DSİ gerekse KOP kapsamında projelerle Niğde’ye çok sayıda gölet kazandırdık. Pek çoğu yakında ihale edilecek. Elektrik sorunlarının çözülmesi için MEDAŞ ve Enerji Bakanlığı nezdinde özel çalışmalar yürütüyoruz. Toplantılar vesilesiyle olsun doğrudan olsun elektrikte yaşanan sorunların çözülmesi için gayreti elden bırakmıyoruz”.

 

İlk yılın karnesi başarılı

Ayrıca Niğde Belediyesinin bir büyükşehir kadar çalışmaya giriştiğini, çok önemli hizmetlerin bir bir hayata geçtiğini ifade eden Kavaklıoğlu ayrıca Niğde Üniversitesi’nin de hem eğitim kalitesi hem de Niğde’ye daha fazla katkı sağlanması anlamında önemli ilerlemeler kaydettiğini kendilerinin de her türlü desteği verdiğini belirtti.

 

Vekilliğinin ilk yılında başarılı bir karnesi olan ve Meclis’teki ve Niğde’deki çalışma temposuyla göz dolduran Alpaslan Kavaklıoğlu, köylere ve beldelere sürekli yatırım müjdeleri ile gitmeye devam edeceklerini, vatandaşlarla sık sık biraraya gelerek dertleriyle hemhal olmayı sürdüreceklerini vurguladı. Vatandaşlarla iç içe olması, samimi iletişimleri, halkla diyalogu, sıcak kişiliği ve yatırımlar konusunda beklentileri karşıladığı değerlendirmelerin yanı sıra oldukça takdir toplayan bir yön de Milletvekili Ömer Selvi ile uyumlu çalışma anlayışı. Diğer dönemlerde görülmeyen bu uyumdan Niğde’nin kazandığı belirtiliyor. 

 

Editör: TE Bilişim