Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, araç filosuna kurtarma aracı ve 32 metre merdivenli itfaiye aracı kazandırdı. Araçların hizmete sunumu nedeniyle düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 2 ay içinde 55 metre merdivenli yeni bir aracı daha Niğde’ye kazandıracaklarını müjdeledi.
Niğde Belediyesi İtfaiyesi, araç filosunu güçlendirmeyi sürdürüyor. 32 metre merdivenli itfaiye aracı ve bir adet kurtarma aracı daha alarak, filosundaki araç sayısını 11’e çıkaran İtfaiye Müdürlüğü’nde yeni araçların hizmete sunumu nedeniyle tören düzenlendi.

Vali Ertan Peynircioğlu, AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Garnizon Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, daire müdürleri ve davetlilerin katıldığı törende bir konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, önümüzdeki 2 ay içinde Niğde’ye 55 metre merdivenli yeni bir itfaiye aracı daha alacaklarını açıkladı. Alacakları yeni itfaiye aracının Türkiye’de sadece 8 büyükşehir belediyesinde olduğuna vurgu yapan Başkan Akdoğan, Niğde çapındaki illerde ve çoğu büyükşehirde 55 metre merdivenli itfaiye aracının bulunmadığını kaydetti. Kurtarma aracı ve 32 metre merdivenli itfaiye aracının Niğde Belediyesi’ne maliyetinin 1.9 milyon TL olduğunu açıklayan Başkan Akdoğan, 55 metre merdivenli itfaiye aracını da 2.5 milyon TL’ye mal edeceklerini böylece, son dönemde itfaiyeye kazandırdıkları araçlara yaklaşık 4.5 milyon TL ödeme yapmış olacaklarını bildirdi.

Niğde Belediyesi’nin 8 yıl öncesine kadar itfaiye binasının bile bulunmadığını anımsatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bugün modern itfaiye binası olan ve bu binada araç filosunu güçlendiren bir belediye konumuna geldiklerini belirtti. Yeni alınan araçların özelliklerinden de bahseden Başkan Akdoğan, “Niğde Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 8 yıl öncesinden bugüne kadar her alanda olduğu gibi belediye hizmetleri içinde yer alan itfaiyecilik alanında da önemli mesafeler kat ettiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise şehirlerin yangınlara daha hazır hale getirilmesi, doğal afetlerden en az zararla çıkabilmeleri için itfaiye teşkilatlarına önemli görevler düştüğünü, Niğde Belediyesi itfaiyesinin de hem teçhizat olarak hem de personelin bilgi ve beceresi olarak bunun gereğini yerine getirdiğini vurguladı.

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu da mütevazı gibi görünse de yüksek bütçeli bir yatırımın hizmete girdiğini belirterek, “Afetlere önceden hazırlıklı olmak gerekir. Felaket geldikten sonra onun hazırlığı olmaz. Modern araçlar, donanımlı araçlar olmaz ise afetlere yeterince müdahale edilemez. Niğde Belediyesi’nin yüksek bütçeli bu yatırımını doğal afetlere müdahale için önemli buluyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri kurdele keserek, itfaiye aracı ve kurtarma aracını hizmete soktu. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan kurtarma aracında direksiyon başına geçerek deneme sürüşü yaptı. Vali Ertan Peynircioğlu ve Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu da Başkan Akdoğan ile aynı araca binerek, araç telsizinden yeni araçların hayırlı olması temennisinde bulundu.

 
Editör: TE Bilişim