Niğde'de yeni adli yılın açılışı nedeniyle Atatürk anıtında çelenk koyma töreni düzenlendi. 

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Niğde Barosu Başkanı Avukat Hüseyin Demirbilek, anıta çelenk bıraktı. Demirbilek, adli yıl açılışı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Adalet hizmetini kişisel görüşlerden ideolojik düşüncelerden arınmış olarak, adalet duygusunun incinmesine müsaade etmeden vereceğiz. Bu yeni adli yılda, yargı organlarının bağımsız ve tarafsız olacağına, maddi gerçekleri sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarmak için çok daha fazla gayret sarf edeceğine, adil yargılanma ilkesinden savunma hakkından taviz verilmeyeceğine, adalet duygusunun örselenmeyeceğine, halkımızda hukuka olan inancın katlanarak artacağına inancımın tam olduğunu da belirtmek istiyorum. Birbirimizi sevmeye, birlik ve beraberliğe bu günlerde çok daha fazla ihtiyacımız var. Bizler bu topraklarda hür ve huzurlu şekilde yaşamak istiyorsak öncelikle vatanımız için tıpkı atalarımız gibi canımızı vermekten asla çekinmeyeceğimizi dost-düşman herkes bilmelidir. Birlikte yaşama iradesine sahip olacağız, birbirimizin insan olmaktan kaynaklanan haklarına saygı duyacağız, birbirimizin özgürlük alanlarına ilişmeyeceğiz. Birbirimizin hakkını yemeyeceğiz. Vatandaşlık bilincini hiç yitirmeden hukukun çizdiği sınırların hep içinde kalacağız. Her şeyden önemlisi hukuktan asla vazgeçmeyeceğiz hukukun üstünlüğüne gönülden inanacağız. Birlikte hür şekilde yaşamak istiyorsak, neslimizi düşünüyor isek Tarihi tecrübelerimizle kazandığımız Cumhuriyetten Cumhuriyetimizin niteliklerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkacağız. Bozulmadan hukuka uygun hareket etmeye devam edeceğiz. Adalet hizmetini kişisel görüşlerden ideolojik düşüncelerden arınmış olarak, adalet duygusunun incinmesine müsaade etmeden vereceğiz.” 

Niğde Adliyesi hizmet binasının bu yılki adli yıla da yetişemediğini kaydeden Demirbilek, "Ne yazık ki bu adli yılda da aynı temenni de bulunmak zorunda kalıyoruz. Adliye inşaatının durduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bu konu da acil önlem alınmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Türkiye’ de ihtiyaca cevap veremeyecek durumda olan tek adliye Niğde Adliyesidir. Bu konuda yetkilerden rica ediyoruz. Lütfen artık adalet hizmetlerini daha çok önemseyin ve bu eseri Niğde’ ye kazandırın.’’ ifadelerini kullandı.


 
Editör: TE Bilişim