Niğde girişlerinden biri olan Bor yolu genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, karayolları tarafından ihale edilen yolun hızlı bir şekilde tamamlanması için Belediye Başkanlığı olarak şirketlere yardımcı olduklarını belirtti.


Başkan Akdoğan'ın bir çok konudaki açıklamaları ile ilgili video aşağıdadır


Derbent Kavşağından Bor TOKİ kavşağına kadar uzanan yolun Karayolları tarafından ihale edilen yapım çalışmaları yüklenici firma tarafından sürdürülüyor. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor yolunda yapılan çalışmaları inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Niğde, Bor arasında başlayan yol çalışmalarını yakından takip ederek gereken girişimleri yaptıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Yol çalışmaları hız kazandı. Hava şartları el verirse bu sene Bor – Niğde arasında Bor’dan Niğde’ye gidiş istikameti tamamlanarak hizmete açılacak. İş programı görebildiğimiz kadarıyla şu anda bu şekilde. Bu yolumuzun ihalesini karayolları gerçekleştirdi. Bizde Niğde Belediyesi olarak bir an önce bu yolumuzun yapılıp bitirilmesiyle ilgili gerek MEDAŞ’ın burada bulunan kablolarının yerinin değiştirilmesi, gerek diğer kurumların çalışmalarının kolaylaştırılması ve hızlandırılması bakımından buradaki şirketlere yardımcı oluyoruz. Bu yolun kazılmış, bozulmuş olmasından dolayı bu noktada başta üniversitemiz olmak üzere bu yol güzergâhında bulunan Organize Sanayimiz, Sungurbey Koleji ve diğer liselerimizin yaklaşık üç aya yakındır mağduriyeti söz konusu. Bunu bir an önce telafi edilerek yolun yapılması için Niğde Belediyesi olarak gereken girişimleri yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Niğde – Bor arasındaki yolun yapımının hızlandırılması ile ilgili ilimizin Milletvekilleri ile Bakanlık düzeyinde, karayolları düzeyinde hep birlikte girişimlerde bulunduk” şeklinde konuştu.

Yaşanan aksaklıklardan dolayı Niğdeli hemşerilerinden ve bu yolun yapımında rahatsız olan herkesten özür dilediğini belirten Belediye Başkanı Akdoğan; “Birkaç ay yolun yapımı gecikti doğrusu. Bundan dolayı tüm hemşerilerimizden özür diliyoruz. İstenmeyen ve elimizde olmayan nedenlerden dolayı bu durumla karşı karşıya kaldık. Sonuç itibariyle geçmiş geride kaldı. Yolun inşaatı başladı. İnşallah Niğde’mize yakışır şekilde bu yol yapılacak, bitirilecek hizmete girecek. Sonuçta halkımız şunu diyecek ‘çok güzel bir yol oldu, biraz gecikti ama güzel bir yol oldu’ diyecekler” dedi.

KATI ATIK TESİSLERİ İHALE EDİLDİ

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 1 Aralık 2011 tarihinde verdiği bir demeç ile NİĞKAD-BİR Niğde Düzenli Katı Atık Depolama tesisinin yüzde yüzünün tamamlandığını belirtmişti. (Videolu haberi burada tıklayın)  Niğde'de yapılan katı Atık Depolama tesisinin atıl durumda kalması ile ilgili bir çok haber yapmıştık.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçtğimiz gün yaptığı açıklamada Katı Atık Tesisinin 20 gün önce ihale edildiğini, yüklenici firma ile sözleşme imzalanacağını ve önümüzdeki haftadan itibaren katı atıkların tesise getirilmesine başlanacağını belirtti. 

AKDOĞAN ; NİĞDE BELEDİYESİ'NİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ KANALİZASYON ARITMASI

Akkaya Barajı çevre felaketinin temel sebebi Niğde ve çevresinin kanalizasyonunun Bor Akkaya Barajına arıtılmadan akması idi. Bu güne kadar düzenli olarak çalıştırılmayan arıtma hakkında bir çok haber yapmıştık. 

Bor ilçesinin en büyük sorunlarından olan ve bu güne kadar çözüm üretilemeyen sorun hakkında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde'nin bütün kanalizasyonun toplandığı Arıtma Tesisinde küçük çaplı bakım onarım olduğunu belirtti.

Başkan Akdoğan " Bizim arıtma tesislerimiz olmazsa olmasımız,  Niğde Belediyesi olarak birinci öncelikli işimiz, Niğde Belediyesi sınırları içerisinde oluşmuş olan kanalizasyon atıklarının arıtma tesisimizde arıtmak. Gerek Bor İlçemizin mağduriyetini gidermek, gerekse Niğde Üniversitesitemizin mağduriyetini gidermek noktasında olduğumuzu söyleyebiliriz. Verdiğimiz talimatlarda hiç bir iş aksatılmayacak ama burası hiç aksatılmayacak. Arıtma tesisimizde iş hiç durmaz, durdurulmaz, önümüzdeki günlerde jeneratör alımı yapacağız, elektrik kesintisi olduğu zaman da arıtma tesisimiz çalışacak, bu işi önemsiyoruz"dedi. 

MEZBAHA BAYRAMA YETİŞECEK

İnşaatı devam eden Niğde Mezbahası konusunda ise başkan Faruk Akdoğan " Kurban bayramına 1 aydan daha az bir zaman kaldı. Niğde Belediyesi 1. sınıf mezbahası bitme noktasında iki hafta içerisinde inşaatı tamamlanıp, Niğdeli hemşerilerimizin hizmetine kazandıracağız. Niğdemizin 1. sınıf mezbahası olacak, en son yönergelere yapılan bir mezbaha olacak, Niğdemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Akdoğan, Niğde'nin şantiye gibi olduğunu, geçtiğimiz 5 yılda önemli hizmetlere imza attıklarını, destekleyen herkese teşekkür ederek, "durmak yok yola devam, durmak yok hizmete devam" dedi. 


Akkaya Barajı Skandalı...

Katı Atık Depolama Tesisi Tamamlandı

Niğde Katı Atık Tesisi’ni Başbakan Erdoğan Açtı

Niğde Katı Atık Deposu Ne halde?




Açtık Ama Çalışmıyor



Editör: TE Bilişim