Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bu yıl İstanbul da 11. si düzenlenen CEBIT Eurasia Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı’na katıldı.

Teknolojik gelişmelerin ve en son çözümlerin sergilendiği fuar alanında kamu bilişim sektörü salonunu ziyaret eden Başkan Akdoğan; Belediye olarak bilişim alanındaki gelişmelerin ve bunların kurumsal yansımalarının yakından takipçisi olduklarını belirterek, uluslar arası kapsamda düzenlenen bu fuarda bulunma sebeplerinin de bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.  Fuar alanındaki Akıllı Kentler salonunu da ziyaret eden Akdoğan buradaki kurumsal çözümleri de yakından inceleme fırsatı buldu. “Niğde Belediyesi bünyesinde kullanılan e-Belediye, T-Belediye, Ortak Sicil(MERNIS) MIS, sözel veritabanı sistemlerinin yanı sıra farklı kurumsal çözümlerin de sergilendiği alandaki uygulamaların çıktılarını yerinde inceleme şansını bulduklarını belirten Başkan Akdoğan, Fuarda sergilenen ve belediye bünyemize uygun olan çözümler için gerekli çalışmalara start vereceklerini belirtti.

Niğde Belediyesi’nin teknolojik anlamda da her geçen gün ileriye doğru gittiğini, bu doğrultuda e-Belediye, Kimlik Paylaşım Sistemi, T-Belediye, Online tahsilât ve antlaşmalı bankalar üzerinden ödeme sistemini hayata geçirdiklerini, vatandaşların belediye ile olan tüm işlerini kimlik numaraları ile yapabildiklerini hatırlatan Akdoğan; “Niğde Belediyesine ve vatandaşlarımıza faydalı olacak ve onların belediye ile olan ilişkilerini daha da kolaylaştıracak tüm uygulamaların süreç içerisinde hayata geçireceğiz” dedi.
 
Editör: TE Bilişim