Milliyetçi Hareket Partsi Basın bürosundan gönderilen sitemiz dahil yerel basında yer alan "200 Ak Partili istifa ederek MHP'ye geçti"  haberleri ilgili dernek yöneticisi tarafından kınandı. 

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN

VİDEO SAYFANIN ALTINDA


 Niğde’de AK Parti üyesi 200 kişinin istifa edip MHP’ye geçtiği ve rozetlerinin MHP Belediye Başkan Adayı Fikret Çıtırgı tarafından takıldığı haberinin basına yansımasının ardından, Murtaza Köyü Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Zavarcı adı kullanılarak yapılan açıklamayı yalanlayarak kınadığını belirtti.


MHP Belediye Başkan adayının adına hazırlanarak basına gönderilen bültende adının geçtiğini ve bu haberin asılsız olduğunu belirten Murtaza Köyü Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Zavarcı; "Biz dernek olarak böyle bir karar almadık. Asılsız bir haberdir. Dernek üyelerimiz hiç bir partiden istifa etmedi. Hiç bir partiye toplu geçiş yapmadı" dedi.


Dernek Başkanı Adına Yapılan Açıklamayı Kınıyorum

Murtaza Köyü Kalkınma ve Dayanışma Derneği olarak hiç bir siyasi partiyi toplu olarak destekleme kararı olmadığını özellikle belirten dernek başkanı Mehmet Zavarcı, "Hem AK Parti hem de MHP Meclis Üyesi listelerinde köylümüz mensubu üye arkadaşlarımız var. İsteyen İstediği Partiye oyunu verir. Her hangi bir partiden her hangi bir partiye geçiş söz konusu değildir. Dernek Yönetimi olarak Böyle bir karar almadık. Dernek Başkanı olarak benim adıma yapılan yalan bir açıklamadır. Bana sormadan benim haberim dahi olmadan adımı kullanarak yapılan bir açıklamadır. Her partiye aynı mesafedeyiz. 30 Martta köylülerimiz istediği partiye oyunu kullanacaktır" dedi.

Murtaza Köyü Dernek Başkanı Mehmet Zavarcı'nın Açıklaması

Murtaza Köyü Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Zavarcı; "Biz Murtaza Köyü Dernek Yönetimi olarak herhangi bir karar almamıştık. Dernekle toplantı falan yapmadan bazı arkadaşlar kendi bireysel hareketleriyle AK Partiden istifa edip MHP'ye katıldığı beyanlarında bulunmuşlar benim adıma. Dernek Başkanı Mehmet Savarcı ve yönetimi olarak benim hiç bir şekilde haberim yoktur. Fakat biz AK Parti ve MHP'ye birer tane meclis üyesi adayı verdik. 30 Mart Seçiminde AK Partiden veya MHP den olan arkadaşlarımızı köylülerimiz istediği gibi destekleyebilirler. Dernek yönetimi ve şahsım adına yapılan asılsız açıklamayı kabul etmiyorum. Fakat yönetimimden ve şahsımdan  habersiz bu şekilde katılım beyanlarında bulundular. Dernek olarak tek bir partiye geçtik diye bir olay yoktur. Bizden habersiz, bilhassa ben aranmadan, söylenmeden benim adıma basın açıklaması yapılmasını kabul etmiyorum. Her iki arkadaşı da desteklemede seçim gününe kadar köylümüz serbesttir zaten. İstifa etti, geldi, gitti dernek yönetimi adına, benim adıma konuşmalar olmuş. Onun için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Dernek adına o gün toplantı yapılmış gibi ve ismim verilerek, yapılan bu açıklamayı kınıyorum. Derneğimizde üyelerimiz dahil, vatandaşlarımız dahil Murtaza köyü olarak burada gerçekten büyük bir nüfusa sahibiz. Derneğimiz üyeleri dahil istediği yere istediği şekilde oy verebilirler. Biz herhangi bir partiyi dernekte destekleme kararı almadık zaten. Bu benim adıma şahsi olarak, burada arkadaşlar siz beyan verdiniz diye bana telefonlar yağdı. Bunun üzerine bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Herhangi bir partiyi destekleme kararı almadık. Benim adıma hazırlanarak basına gönderilen bülteni de kınıyorum. Ben böyle bir beyanda bulunmadım. Benle görüşen olmadı, geçtiğimiz günlerde basında çıkan haber yalan ve asılsızdır" şeklinde konuştu. 



Editör: TE Bilişim