Niğde Gazeteciler Cemiyeti 23. Kuruluş Yıldönümü, bir dizi etkinlikle kutlanıyor.


Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Sayın,07 Mart 2012 Çarşamba Günü, Niğde Gazeteciler Cemiyeti 23.Kuruluş Yıldönümü programının düzenlendiğini söyledi.

 

07 Mart 2012 Çarşamba Günü Saat.11.00’de Atatürk  Anıtına Çelenk Koyma ile başlayacağını ifade eden Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Sayın, “ 11.15’de Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması ile başlayan program Sungurbey Mahallesi Koçer Sokak Tarihi Niğde Evindeki Niğde Gazeteciler Cemiyeti binamızda kutlamalar kabul edilecek.” Dedi.

 

Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Sayın, etkinliklere yönetim kurulu, denetim Kurulu, disiplin kurulu, seçici kurul ve şeref divanı’ nı oluşturan kurul üyeleri ile Niğde Gazeteciler Cemiyetinin tüm üyelerinin davetli olduğunu belirtti.

 

07 Mart 1989 yılında  kurulan NGC ’nin,  il ve ülke sorunları en yüksek dille ifade edeceğini belirten NGC Başkanı Sayın, “ Bütün bunları yaparken bir köprü olduğumuzu, sorumlu olduğumuzu ve bilinçli davranmamız gerektiğini asla unutmayacağız” diye konuştu. NGC Başkanı Sayın, “NGC 23 yıllık geçmişiyle Niğde’nin kalkınmada öncelikli il düzeyine getirilmesi Niğde Üniversitesi’nin kurulması için 50 bin imza toplanması, Niğde’de olmayan kamu kurumlarının ilimize getirilmesi, Patates Araştırma Enstitüsü’nün Kurulması başta olmak üzere birçok alanda kentin gelişimine Niğde’nin tanıtımına katımı sağlamıştır. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun kurucuları arasında yer alan NGC 23’üncü Başkanlar Konseyi Toplantısı, KKTC ve Bölge Cemiyetlerinin katılımıyla yapılan 20. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri, Akademik düzeyde 3 ay süren Muhabirlik Sertifika Programı ile hem meslek içi eğitime hem de Niğde’nin ulusal ve uluslararası tanıtımına katkı sağlamıştır. Dün olduğu gibi bugün de NGC Niğde sınırlarını aşan,  basın meslek kuruluşları içerisinde saygın bir yere sahip olan kurumsal kimliğini koruyup geliştirme yolunda çalışmalarını sürdürüyor.”dedi. 

 

NGC olarak, biz sadece haber iletme ve mesleki dayanışma rolü yanında, tüzüğümüzde yer alan Niğdelilik bilincinin yerleşmesi için çaba sarfettiklerini vurgulayan, Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Başkanı Ali Osman Sayın şunları söyledi:  “ Niğde Üniversitesi’nin kurulması, patates araştırma enstitüsünün açılması, Niğde’nin kalkınmada öncelikli il olması gayretlerimiz Niğde tarihine geçmiş çalışmalardır. Aynı kararlılıkla güncel olarak; Teröre karşı tüm Niğde’yi kenetleyen Niğde Platformunun kurulması, yine Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün  Niğde ziyaretlerinde, NGC üyesi akademisyen ve deneyimli gazetecilerden oluşan 2 ayrı komisyon oluşturarak, Niğde’nin sorunlarını dile getiren raporlarımızı ilgililere sunduk.” dedi.

 

Dürüst, tarafsız ve basın ahlakına uygun bir yayıncılık anlayışının yerleşmesi gerektiğini ifade eden Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Başkanı Ali Osman Sayın şunları söyledi:  “Unutulmamalıdır ki, çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin başında gelmektedir. Ancak, basınımız da görevini icra ederken, basın etik kurallarını daima kendine kılavuz edinmelidir. İlkeli, kamu vicdanına ve toplumsal yaşama saygılı habercilik anlayışından asla uzaklaşmamalıdır”.

 

 

Editör: TE Bilişim