Dün Tartıştılar... Bugün Ömer Kılıç Vilayetler Birliği Temsilcisi Seçildi Dün Tartıştılar... Bugün Ömer Kılıç Vilayetler Birliği Temsilcisi Seçildi

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi, 23. Dönem Niğde Milletvekili Mümin İnan İYİ Parti Genel Merkezinde 28. Dönem Milletvekili Adaylığı için başvuruda bulundu. 

Mümin İnan beraberinde partilerle birlikte İYİ Parti Genel Merkezinde başvuru formunu imzalayarak aday adayı oldu. Niğde'den milletvekili çıkarması yüksek partilerden olan İYİ Parti'de Mümin İnan'ın 1. sırada yer alacağı düşünülüyor. 

Mümin İnan Kimdir ?

Mümin İnan, 24 Mart 1958 yılında Niğde'nin Aktaş Köyü'nde dünyaya geldi. Babasının adı Ahmet, annesinin adı ise Şükriye'dir. Lise mezunu olan İnan, Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu'ndan sertifika aldı ve Köy Hizmetleri'nde işe başladı.

Türk-İş'e bağlı Konya Yol-İş Şube'de iki dönem mali sekreterlik yaptı sonrasında iki dönem Niğde Belediye Başkanlığı'na seçildi. Mümin İnan, Belediye Başkanlığı sırasında Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan "Çevre ve Arıtma" konusunda ödüle layık görüldü.

Niğde Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyecilik Derneği Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı, Mahalli İşverenler Sendikası Genel Başkanlığı'nda Denetim Kurulu Başkanlığı, Niğde Evleri, Kızılelma Evleri, Yeşilkent Toplu Konut Projelerinde Başkanlık gibi birçok görevde bulundu.

İnan, Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu (önlisans) ve  Kamu Yönetimi bölümü (lisans) mezunudur. 

Mümin İnan MHP eski Belediye Başkanı ve 2007-2011 Niğde milletvekili oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan Mümin İnan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti Niğde Belediye Başkan adayı oldu.

Editör: TE Bilişim